ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Şubat 2013 Salı 08:07

Genç tiyatrocunun sır ölümü

Genç tiyatrocunun sır ölümü

Genç tiyatrocu, iple tavana asılı halde bulundu.


Taksim Cihangir’de yaşayan tiyatrocu 25 yaşındaki Rahmet Uysal, borçlardan dolayı girdiği bunalım sonucu evde kendini asmış halde bulundu.

Babası İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi olan ve son olarak oturduğu eve yakında bulunan bir sanat galerisinde çalışan ve tiyatrolarda rol alan Uysal’ın bir süre önce de erkek arkadaşından ayrıldığı öğrenildi. Uysal'ı mahalleden tanıyan vatandaşlar ise, genç kadının sakin, sevecen ve kendi halinde bir insan olduğunu belirttiler.

Olay, dün Cihangir Kazancı Yokuşu 46 numaradaki Özlem apartmanının 1. Katında meydana geldi. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden 2010 yılında mezun olan ve özel tiyatrolarda rol alan Uysal'ın, bir sanat galeresinde çalışmasına rağmen çevreye yaptığı borçlar nedeniyle bunalıma girdi iddia edildi. Kirada oturduğu evin bir odasını bir yabancı genç kıza kiralayan Uysal, dün saat 16.00 sıralarında kendini evin banyosuna ipla asarak intihar etti. Uysal'ın cansız bedenini kiracısı buldu.

RAHMET UYSAL KİMDİR?

1987 yılında Mersin'de doğdu. İlk ve orta öğretimini Ankara'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Üniversite ile eş zamanlı olarak Tiyatro Boyalı Kuş'ta bir çok projede dramaturg olarak çalıştı. 2010 yılından bu yana başta Sosyal Hizmetler ve Kültür AŞ olamak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşta tiyatro öğretmenliği ve yönetmenlik yaptı. 2011'de kurulan Psiko-Tiyatro Atölyesi'nin eş kuruculuğunu ve Sanat Yönetmenliğini üstlendi. 2002-2006 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tasavvuf Musikisi Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Araştırma Görevlisi Fatih Koca'dan ney dersleri aldı. Uysal Türkiye'nin sayılı kadın neyzenlerinden biri olarak gösterilmektedir.  

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER