ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 09:53

Gaziantep, Öğretmenler Günü'ne hazır

Gaziantep, Öğretmenler Gününe hazır


Bu yıl 32. kez kutlanacak olan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla, Gaziantep’te bilbordlar afişlerle dolduruldu. Öğretmenler günüyle ilgili hazırlanan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının birincilerine ödüller verilecek.

Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak program kapsamında, Atatürk heykeline Çelenk konulacak. Ardından Özel Sanko Okulları'nda devam edecek programda, şiir ve tiyatro gösterileri sergilenecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, açıklamasında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi. Ekrem Serin, öğretmenlik mesleğinin milletlerin şekillenmesinde önemli rol adlını belirterek, “Yılda bir gün olarak kutlanıyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Bu konuda büyükşehir belediyesi ile bir işbirliği yaptık. Bilbordlara afişler hazırladık. Toplumda öğretmenlik ile ilgili olumlu adımın yükseleceği kanaatindeyiz.” dedi.

Yeni eğitim yılında atanan öğretmenlerle öğretmen açığının büyük oranda giderildiğini ifade eden Serin, öğretmenlere toplumun her kesiminden destek olunması gerektiğini belirtti. Serin, şöyle dedi: “Bir aile 2 veya 3 çocuğuyla ilgilenmekte çok zorlanırken, bir öğretmen 20-30 öğrenciyle bire bir ilgilenmek durumunda. Öğretmenlere saygı duyulması gerektiğini ve onlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Şimdiden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER