ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 Salı 08:20

Facebook'ta büyük vurgun

Facebookta büyük vurgun

Dolandırıcılar vatandaşları tuzağa düşürmek için akla hayale gelmeyecek yöntemlere başvuruyor.


Bu kez de sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta sayfa açan dolandırıcılar, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını paylaşarak geniş bir kitleye ulaştı.

Karanlık kişiler, 'sevdası ak' adıyla açtıkları sayfadan arkadaşlık isteğini kabul edenlere gazilere yardım toplandıklarını belirterek 'JP83' yazıp 5685'e mesaj göndermelerini istedi. Facebook'taki çok sayıda vatandaş, vurguncuları ciddiye alıp belirtilen numaraya kısa mesaj gönderdi.

SELAM VEREN BORÇLU ÇIKIYOR

Arkadaşlık teklifini kabul eden vatandaşlarla yazışmaya başlayan vurguncular, gaziler için bağış kampanyası başlattıklarını belirterek herkesten SMS atmasını istiyor.

Bazı Facebook adreslerinin şifrelerini de kıran çete üyelerinin herkese mesaj atarak tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı.

Star'ın haberine göre; Dolandırıcıların bu yöntemle milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği saptandı. Vurgun ise dolandırıldığını anlayan bazı vatandaşların polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Vatandaşların şikayet üzerine polis soruşturma başlattı. Ancak Facebook'un serverlarının yurt dışında olması ve anlık IP adresi paylaşmamaları nedeniyle İnternet dolandırıcılarının tespit edilemediği, sosyal paylaşım sitesinin de bu nedenle vurguncuların IP adreslerini vermediği kaydedildi. Yetkililer vatandaşlardan tanımadıkları kişilere SMS ve kontör göndermemelerini istedi. Dolandırıcıların ünlü ve tanınmış kişilerin isimlerini kullandığını belirten siber polis yetkilileri bunların taleplerine de itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER