ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 18:08

F-16'nın enkazını köylüler buldu

F-16nın enkazını köylüler buldu

Ormanlık alana düşen F-16'nın enkazını köylüler buldu


Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkış yaptıktan sonra Çorum merkeze bağlı Konaklı köyü yakınlarında düşen F-16 uçağının enkazını, jandarma ekipleriyle birlikte ormanlık alanda arama yapan köylüler buldu.

Uçağın düşmesinin ardından il merkezi ve Merzifon'dan çok sayıda arama -kurtarma timi ve komandolar bölgeye sevk edildi. Aşırı sis ve yağmurun da etkisiyle arama çalışmaları güçlükle sürdürüldü. Jandarma ve komando ekipleri, belirlenen koordinatlar doğrultusunda uçağın enkazına ulaşmak için 3 ayrı gruba ayrıldı. Köylülerin de destek verdiği ekipler, görgü şahitlerinin de beyanları doğrultusunda aramalarını köyün 10 kilometre uzağındaki Armutludere mevkiinde yoğunlaştırdı. Köylüler ve jandarma ekipleri, burada yaptıkları çalışmada uçağın 500 metrelik bir alana dağılmış enkazına ulaştı. Paraşütle atlayan pilotun da enkaz bölgesine düştüğü, kazanın hemen ardından bölgeye gelen askeri bir helikopter tarafından hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Jandarma ekipleri enkaza ulaşılmasının ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Enkazın yayıldığı alan güvenlik şeridi ile kapatılırken, ekipler, bölgeye köylüler ve gazetecilerin girişine izin vermiyor.

Uçakta bulunan patlayıcı ve diğer maddelerin olası patlama ihtimaline karşı çalışmaların yarın devam edeceği belirtildi. Yarın sabah köye gelecek uzman ekibin incelemesinin ardından uçağın enkazının kaldırılacağı öğrenildi.
Jandarma ekiplerinin enkaz bölgesinde sabaha kadar nöbet tutacağı bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI: DEPREM OLUYOR ZANNETTİK

Kazanın ilk görgü tanıklarından olan Burak Büyüktopal, uçağın üzerlerinden geçtiği anda deprem olduğunu sandığını söyledi. Büyüktopal, ''Çiftliğin üzerinden uçak uçtu, deprem oluyor zannettik. Düşecek gibi bir hali vardı. Epey gürültülü bir ses geldi. Pilot paraşütle atmış kendini uçaktan. Askerlerle köylüler seferber oldu. Uçağın enkazını bulduk, uçak parçalanış 500 metre etrafa dağılmıştı.'' dedi.

OLAY

Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 10.49'da planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 152'nci Filo'ya ait F-16C uçağı, saat 12.05'te Merzifon'un 36 kilometre güneybatısındaki Mecitözü Konaklı mevkiinde düşmüş; paraşütle atlayan pilot Eli Beke Doğru (25) sağ olarak kurtulmuştu. Kazanın hemen ardından ulaşılan pilot Doğru, askeri helikopterle önce Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'ne oradan da Merzifon Hava Hastanesi'ne kaldırılmıştı.













KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER