ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 20:49

Eyleme destek ziyaretleri sürüyor

Eyleme destek ziyaretleri sürüyor

24 Eylül Çarşamba günü saat 12.00’de Erdemir Kapısı önünde gerçekleştirilecek eyleme destek istedi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulan Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri, siyasi parti ve oda temsilcileri 24 Eylül Çarşamba günü saat 12.00’de Erdemir Kapısı önünde gerçekleştirilecek eyleme destek istedi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan’ın liderliğinde kurulan ve bazı iş adamları, sivil toplum kuruluşları ile oda temsilcilerinin de destek verdiği Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri, ilçede bulunan siyasi parti ve oda temsilcilerine ziyaretler yapıyor. Sırasıyla Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Karadeniz Ereğli Temsilciliği, Büyük Birlik Partisi İlçe Teşkilatı, İşçi Partisi İlçe Teşkilatı ve Demokrat Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden üyeler, eylem için destek istedi.

TMMOB Karadeniz Ereğli İlçe Temsilciliği ziyaretinde platform üyeleri adına konuşan Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, Ereğli İçin Mücadele Platformu’nun Karadeniz Ereğli’nin geleceğini iyi görmediği için bir mücadeleye başladığını söyledi. Özcan, "Başlatmış olduğumuz bu mücadelede sizleri de bize destek vermeye davet ediyoruz. Bizim asıl mücadelemiz biliyorsunuz Erdemir’in özelleştirilmesinden sonra Erdemir’in Ereğli’ye bakış açısını değiştirmek. OYAK yönetimi Ereğli’deki insanları artık çok mazlum görüyor. Artık Ereğli’deki insanları duyarsız hale getirmiş, korku psikolojisini bütün insanlara yüklemiş nakliyeci, pazarcı, sanayici, imalatçı, işçi huzursuz. Kısaca Karadeniz Ereğli huzursuz." dedi.

'ERDEMİR'İN YÜZDE 49 OYAK’IN, YÜZDE 51 DEVLETİN'

Konuşmasında İstanbul’da gerçekleştirilen tabut eyleminden sonra Ereğli’ye Meteoroloji Fakültesi kazandırıldığını altını çizen Özcan, "Birkaç tane daha kazandıralım. İlçemize kazandıralım, beldelerimize kazandıralım bundan bir zarar yok. Ama bunların algısını değiştirmemiz için Ereğli’nin bu son şansı. Ereğli bir daha bu şansı yakalayamaz. Ekmeği için bu kadar mücadele eden insanlar bir araya gelmişken tüm Ereğli halkının Erdemir Ofisi’nin önünde toplanıp, 'Ey Erdemir, ey OYAK yönetimi bak bu Ereğli’nin sahibi var. Bu mal tüm Türkiye’deki insanların malı, bu bir tek senin malın değil yüzde 49’u devletin, yüzde 51’i senin7 dememiz lazım. Burası özelleşti ama buranın yönetimi özelleşti. Sen burada istediğin gibi insanlara acı çektiremezsin. Sen kar edeceksin esnaf, tüccar, Ereğli iflas edecek. Böyle bir mantalite dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

'KOCATÜRK, ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞMELİYİM'

TMMOB Karadeniz Ereğli İlçe Temsilcisi İsmail Hüseyin Kocatürk, platformun başlattığı hareketin Karadeniz Ereğli için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak, "Tabi burada ben yalnız değilim, arkadaşlarım var. Ben sizden alacağım bilgilerle arkadaşlarla toplantı yapıp ortak kararımızı sizlere bildiririz. Şuanda her hangi bir söz vermem yanlış olur. Arkadaşlarımızla konuyu değerlendirip sizlere bilgi vereceğiz" dedi.

Özcan ve beraberindeki heyet daha sonra Büyük Birlik Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, İşçi Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Alev Aksu ve Demokrat Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Metin Demir’i de ziyaret ederek, 24 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek eylem için destek istedi. İlçe başkanları eyleme destek olacaklarını belirtti.







KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER