ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 15:17

Ev ve sokak kedileri kısırlaştırılıyor

Ev ve sokak kedileri kısırlaştırılıyor


Erzincan Belediyesi ve Şişli Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği çalışma ile ev ve sokak kedileri kısırlaştırılıyor.

İstanbul Şişli Belediyesi'nden gelen 5 veteriner ve bir teknisyenden oluşan 6 kişilik ekip, Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı'nda ev ve sokak kedilerini kısırlaştırma çalışmalarına başladı. 3 gün süre ile Erzincan'da kalacak ekip, yaklaşık 100 kediyi kısırlaştırmayı hedefliyor. Kısırlaştırılan kediler aşıları da yapıldıktan sonra alındıkları yerlere bırakılacak.

Kedilerin kısırlaştırılmasına yönelik operasyonları yapan Şişli Belediyesi Veteriner Hekimi Murat Bekhan, “Şişli Belediyesi veteriner hekimleri olarak Erzincan Belediyesi'ne yardım etmeye geldik. Burada amacımız sahipsiz sokak hayvanları olan kedileri kısırlaştırarak, aşılayarak üremenin kontrol altına alınması. Yaptığımız işlem ile hem hayvanın bir daha doğum yapmasını engellemek hem de erkek kedilerin çiftleşmeye katkısını engellemek. Daha yeni başladık bu işleme. Ama hedefimiz 50 ile 100 hayvanı kısırlaştırmak. Getiren bütün vatandaşlarımızın kedilerini ücretsiz olarak kısırlaştıracağız.” dedi.

Öte yandan kısırlaştırma çalışmalarına katılan Erzincan Tarım Meslek Lisesi öğrencileri hem Şişli Belediyesi veteriner hekimlerine yardımcı oluyor hem de yapılan işlemleri öğreniyor. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER