ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 22:36

Ev ekonomisine ev yemekleri ile katkı sağlıyorlar

Ev ekonomisine ev yemekleri ile katkı sağlıyorlar

Kahramanmaraşlı ev hanımları, kendi mutfaklarında yaptıkları ev yemeklerini vatandaşların beğenisine sunuyor.


Ev ekonomisine katkı sağlamak için güç birliği yapan Kahramanmaraşlı ev hanımları, kendi mutfaklarında yaptıkları ev yemeklerini açtıkları iş yerinde vatandaşların beğenisine sunuyor.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşayan Hacer Akoğlu, Latife Ertuğrul ile Nuriye Abut, açtıkları iş yeriyle mutfaktaki marifetlerini sergiliyor. Eşlerine destek olmak için 'Hanımeli Mutfağı' ismiyle iş yeri açan ev hanımları, buradaki kazançlarıyla evlerinin bir takım ihtiyaçlarını gideriyor.

İşletme sahibi 36 yaşındaki 3 çocuk annesi Hacer Akoğlu, “Bu işi severek yapıyoruz. Bir çok yemek yarışması ve festivallere katıldık. Burada yaptığımız yemeklerden bir çok derece aldık. Üç kardeş kafa kafaya verip bu işi daha da büyüterek işi ticarete dökmek istedik. Eşlerimizin de desteğiyle bu işe girmeye karar verdik. Şuan gördüğümüz ilgiden oldukça memnunuz. Gelen müşterilerimiz yedikleri yemeklerden duydukları memnuniyeti dile getiriyor, buda bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca kendi özel tarifimizle hazırladığımız 'Hanımeli' isimli tatlı yapıyoruz. Tatlı'mızın lezzetini beğenen çok, birçok müşterimizin tavsiyesiyle tatlımıza patent alma düşüncemiz var'' dedi.

Ev hanımların cesaret etmesiyle engelleri ortadan bir bir kaldıracağına emin olduğunu kaydeden Akoğlu, çalışmayan ev hanımlarına yetenekli oldukları konuda hiç korkmadan yapmak istedikleri işi varsa kendi imkanlarıyla, yoksa devlet destekli kredilerle kurarak hayata geçirmelerini tavsiyesinde bulundu.

Ev hanımları tarafından birbirinden lezzetli ev yemeklerini tadan vatandaşlar ise “Kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Çok memnunuz. Umarım şube sayılarını artırarak yollarına devam ederler. Her gün istediğimiz yemeği gönlük rahatlığı ile yiyoruz. Kendilerine ve onları destekleyen eşlerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER