ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 11:15

Eşekler dünya evine girdi

Eşekler dünya evine girdi

Büyükçekmece Belediyesi’nin sahip çıktığı yaralı eşekler mutluluğu hayvan barınağında buldu.


Büyükçekmece Belediyesi’nin sahip çıktığı yaralı eşekler mutluluğu hayvan barınağında buldu. Tedavisi yapılan ayağı kırık dişi eşek ’Kadife", kendisi gibi terk edilen ’Karakaçan’ ile nikahlandı.

‘Boncuk’ adlı birde dişi yavruları bulunan çiftin mutlulukları adlarına düzenlenen ‘Hayvanlar Arası Evlilik Cüzdanı’ ile taçlandırıldı.

5 yıl önce boş bir arazide ayağı kırıldığı için ölüme terk edilen Kadife isimli eşek, Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bakıma alındı. 2 sene önce de Kadife, sahipsiz olduğu için barınağa teslim edilen Karakaçan ismi eşekle tanıştırıldı. Çiftin bir de 3 ay önce ‘Boncuk’ isimli yavruları oldu. Zamanla ziyaretçilerin akınına uğrayan eşeklerin birer aile olduğunu belirtmek için de Büyükçekmece Belediyesi, mühürlü ve imzalı “Hayvanlar Arası Evlilik Cüzdanı” hazırladı. Belediye adına çiftin cüzdanları kaldıkları merkezde Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce tarafından sahipsiz hayvan bakım tedavi ve rehabilitasyon merkezi veterinerlerine verildi.

“BAŞKAN HASAN AKGÜN DE ŞAKA OLARAK KARŞILAYIP, DESTEKLEDİ”

Aile cüzdanı fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, “Arkadaşlarımız ‘Boncuk’ doğduktan sonra şaka yollu olarak ‘bunlar madem bir aile. Bunlara bir evlilik töreni yapmalıyız’ dediler. Tören yapmadık ama ailemize ‘Hayvanlar Arası Evlilik Cüzdanı’ hazırladık. Bu şekilde Kadifeyi ve Karakaçan’ı mühürlü, imzalı evli ilan ettik” dedi.

Küçük eşeği büyüyünce çalıştırmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı İnce, eşekleri kimseye vermeyi düşünmediklerini de dile getirdi. İnce, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de eşekleri tanıdığını böyle bir evliliği duyunca da çok güzel bir şaka olarak karşıladığını ve desteklediğini belirtti.

AİLE CÜZDANI EVLİ ÇİFTİ BİR ARAYA GETİREMEDİ

Verilen aile cüzdanı yeni evli çifti yine de mutlu etmedi. Baba Karakaçan yavrusu Boncuk’u annesi Kadife’den kıskandığı için karşı karşıya yapılan barınağa bırakıldı. Annesi ile aynı barınakta olan Boncuk da ailesi gibi olandan bitenden habersiz kameralara poz verdi.

Eşeklerin tedavisi ile ilgilenen Veteriner Hekim Gülhan Aslan, “Hava şartları değiştiği zaman aileyi kapalı alanlara alacağız. Şuanda gayet iyiler. Büyükçekmece halkı bu aileyi çok sevdi. Özellikle bu mutlu ailenin fotoğraflarını çektirmek için barınağımıza gelenler oluyor. Burada çalışanların da sevdiği bir aile olduğu için sahiplendirmiyoruz. Büyükçekmece’nin maskotları burada yaşayacaklar” diye konuştu.



















KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER