ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2013 Perşembe 14:13

Erkeklerin dikkatine! Bu maili alırsanız kanmayın!

Erkeklerin dikkatine! Bu maili alırsanız kanmayın!

Size bir mail gelmiş. Güzel mi güzel bir kız ciddi bir ilişki peşinde. Üstelik sizden hoşlandığını söylüyor. Hatta cep numarasını bile vermiş!


Emrah İriç'in haberi - YAZETE.COM

İnternet üzerinden yapılan vurgunların ardı arkası kesilmiyor. İnternette verilen ilanlar, cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar, arkadaşınızın hesabını ele geçiren kişinin sizden arkadaşınız adına kontör ya da para istemesi, size gelen maildeki linke tıkladığınızda hesap bilgilerinizi farkında olmadan dolandırıcılarla paylaşmanız...

Eski ama hala geçerli olan bu yöntemler bugün bile işe yarıyor.

Hemen her hafta cebine ya da mailine gelen mesajlara aldandığı için mağdur duruma düşen çok sayıda kişinin haberini Yazete'de okudunuz.

Vatandaşın cebinde gözü olan internet vurguncularının bir yöntemini sizin için deşifre ettik.

YÖNTEM ÇOK BASİT!

Önce hedef kitle seçiliyor. Hedef kitleye göre de bir kız. Yani hedef kitle dindarsa başörtülü, inançlı bir kız. İşte buna bir örnek...

Genç ve güzel bir kız ciddi bir ilişki arayışı içinde olduğunu, hatta evlenmek istediğini maille avına iletiyor. Av durumundaki erkek, maili aldığında gördüğü güzellik karşısında şoke oluyor.

Başörtülü, gözleri mavi güzel bir kız kendisinden hoşlandığını yazmış. Başı dönen erkek, mailde yer alan numarayı hemen arıyor.

Sonrası bol muhabbet... Muhabbet diyorum bu muhabbetin faturası en düşük bin lira... 

PEKİ BİZ BUNU NEREDEN BİLİYORUZ?
Haberini yaptığımız onlarca mağdurun anlattıklarından!

İşin kötü tarafı bu tür bir mağduriyet karşısında bir hak da talep edemiyorsunuz. Çünkü sizi dolandıran kişiye ulaşmak mümkün değil. Genelde Bulgaristan üzerinden yapılan bu tür dolandırıcıklarda kişilere erişim imkansız oluyor.

Yani minareyi çalan kılıfını hazırlamış!

Sizin yapmanız gereken bu tür durumlarda ya görmezden gelin, maili silin; ya da savcılığa (özellkle bilişim suçları savcısına) suç duyurusunda bulunun. Aynı zamanda çevrenizdeki insanları da bu tür dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için de uyarın.

Bizden uyarması... Siz de başkalarını uyarın ki bu güzellerin çirkin tuzağına kimse düşmesin! Biz de haberini yapmak zorunda kalmayalım!

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER