ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 15:30

Erdoğan'ın dinlenmesi bu iki olayla bağlantılı!

Erdoğanın dinlenmesi bu iki olayla bağlantılı!

Abdülkadir Selvi Başbakan Erdoğan'ı dinleme olayının geçtiğimiz yıl yaşanan iki olayla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Gazeteci - Yazar Abdülkadir Selvi, Rotahaber'den Banu Arslantürk İriç'a yaptığı değerlendirmesinde Başbakan Erdoğan'ın dinlemesinin tek başına değerlendirilmemesi gerektiğini ve bunun bir sürecin parçası olduğunu ifade etti.

HÜKÜMET KAVGAYA ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Hükümetin bir kavgaya çekilmek istendiğini belirten Selvi dinleme olayları ile ilgili her kesimin farklı adresler göstermeye çalışmasının bir tuzak olduğunu söyledi.

Şu an medyada yer alan pek çok kaynağı hedef gösteren haberlerin bir tuzak olduğunu ifade eden Selvi "Bu kavgaya düşmek yerine arkasına bakalım" dedi

Soner Yalçın'ın cezaevinden tahliye edilirken kendilerini dinleme yapan kesimi Erdoğan'ı dinleyenlerle Baykal'a kaset tuzağı kuranları bir tutma çabaları için "Dinleme konusunu Soner Yalçın'ın açıklamalarından bağımsız değerlendirmeliyiz. Kendisini referans almam. Bu olay başka bir zincirin parçasıdır" dedi.

ULUDERE, MİT OPERASYONU VE DİNLEMELER BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLMELİ

Rotahaber'e konuşan Selvi Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesinin tek başına değerlendirilmeyeceğine vurgu yaparak, bunun bir süreç olduğunu belirtti. "Uludere-Mit Operasyonu-Başbakan'ın dinlenmesi bunlar bir süreçte doğrudan Başbakan'ı hedef alan bir çabanın sonucudur" şeklinde konuşan Selvi geçtiğimiz yıl çok konuşulan Özel Yetkili Mahkemelerinin bitmeyen operasyonlarını işaret etti.

ERDOĞAN ÖYM'LERİ KALDIRARAK SAVAŞ KAZANDI
Erdoğan'ın bir savaşa sokulduğunu söyleyen Selvi, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmakla Erdoğan'ın bu savaşı kazandığını şu sözlerle ifade etti: "MİT operasyonu ve Uludere, Erdoğan iradesine karşı açılmış bir istihbarat savaşıydı. Erdoğan da Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması dahil karşı savaşını verdi ve kazandı"

MİT OLAYI ULUSLARARASI OPERASYONDU

"Israrla bu süreçte birilerini işaret etmeye çalışmak bizi yanlış yerlere götürürür. Çünkü böylesine stratejik olaylarda biz elimize damgayı alıp bir yere vurursak asıl gerçeği ortaya çıkaramayız. O nedenle ben içeride ayakları olan güçlü kolları olan ama dışarıda da ayakları olan bir iradenin bunu yaptığını düşünüyorum. MİT olayı Türkiye'ye yönelik olarak uluslararası camiada olan bir operasyondu bu dinlemeler de onun bir parçasıdır" diyen Selvi olayın bütününe bakmak gerektiğini söyledi.

DERİN DEVLET KONJONKTÜRE AYAK UYDURUR

Yalçın Akdoğan'ın "Derin devlet bir zombi gibidir. Farklı vücutlarda canlanır" sözüne vurgu yapan gazeteci, derin devletin şimdiye kadar kalıcı ve çok etkili olmasının sebebinin değişen konjonktüre ayak uydurmasından dolayı olduğunu söyledi.
Derin devletin biz bu tartışmalarla oyalanırken zaman kollayıp zamanı geldiğinde hücuma geçtiğini belirten Selvi Türkiye'nin büyümesine ve Ortadoğu'da yükselen gücüne karşı olduklarının altını çizdi.

ERDOĞAN'IN YATAK ODASI DAHİ DİNLENDİ

Bu dinlemelerle devletin ilerleyişi hakkında bilgi edinip ön kesmeye çalıştıklarını ve güçlerini ifade eden Selvi bunun sadece iç olaylarla izah edilemeyeceğini vurguladı.

Gladyo kitabında yazdıklarını hatırlatan Selvi geçmişte Başbakan Erdoğan'ın yatak odasına dahi böcek konduğunu bu şekilde mesaj vermeye çalıştıklarını söyledi.

GERÇEK ERGENEKON'A OPERASYONLAR YÜZÜNDEN ULAŞILAMADI

"Gerçek Ergenekon'a bir türlü ulaşamadıysak bu davalardaki bitmeyen operasyonlar yüzündendir. MİT olayı da buna tüy dikmiştir. Ergenekon'un beynine bir türlü ulaşılamamıştır. Süreç doğru ilerlememiştir" diyen Selvi peşin peşin birilerini suçlamak yerine olayların arkasına bakılması çağrısı yaptı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER