ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2014 Pazar 17:24

Erdoğan sözünü tuttu

Erdoğan sözünü tuttu

Filistinli çocuk Erdoğan Şenaa ve ailesi, 4 yıl önce görüştükleri Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözünü tutmasının sevincini yaşıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında Sayda kentine yaptığı ziyaret sırasında söz alan 4 buçuk yaşındaki Filistinli Erdoğan Şenaa'nın ailesi, bu hafta başında Türk vatandaşlığı kazandı.

Akrabaları 'Çok fazla hayal kurma, bu iş imkansız' demiş..

Lübnan'da sığınmacı olmanın sıkıntısını yaşadıkları uzun yılların ardından aldıkları vatandaşlıkla yüzleri gülen aile, yaşadığı sevinci evlerine astığı Türk bayraklarıyla süsledi.
Mutluluğunu paylaşan küçük Erdoğan'ın babası Muhammed Şenaa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği sözün bir gün gerçek olacağına dair inancını hep taze tuttuğunu" dile getirdi.
2010 yılında doğan oğluna o dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Filistin meselesi konusundaki tutumu nedeniyle Erdoğan adını verdiğini belirten Şenaa, "Hiçbirşeyi unutmayan büyük bir liderden Türk vatandaşlığı alması" nedeniyle çok sevinçli olduğunu ifade etti.

"Erdoğan gibisi yok"

"Düşünün! Erdoğan gibi görevi zor ve çok yoğun bir lider, aradan 4 yıl geçmesine rağmen bizi unutmadı. O, takdiri hak eden çok büyük bir lider. Bu zamanda Erdoğan gibisi yok" diyen Şenaa, Türk vatandaşlığı kazanmanın onlar için çok önemli olduğunu, "Hareket alanı sınırlı bir sığınmacı iken birden herşeyi kolaylaştıran, hakkını arayan büyük bir devletin vatandaşı olduğunu" belirtti.
Erdoğan'la Sayda ziyaretinde buluşmasını da anlatan Şenaa, "Erdoğan'ın bir hastanenin açılışını yapmak üzere Sayda'ya geleceğini duyduk. Açılışın yapılacağı yere gitmeye karar verdim. Erdoğan'ı çok seviyordum, uzaktan da olsa onu görmek istiyordum" dedi.

Sayda kentinden milletvekili Behiyye el-Hariri'nin de törenden önce kendisini aradığını, o zamanlar 2 aylık olan oğlu Erdoğan'la tören alanına gelmesi için kendisine araç gönderdiğini belirten Şenaa, Erdoğan'ın yanına gittiklerinde Hariri'nin onları takdim ettiğini ve Erdoğan'ın oğlunu kucağına alıp öptüğünü söyledi.
"Daha sonra Erdoğan'ın oğlunun kimlik belgelerini istediğini ve güzel vaatlerde bulunup yanlarından ayrıldığını" ifade eden Şenaa, "Lübnan'daki Filistin İnsan Hakları Kurumu'nun konuyla ilgili takibi yaptığını ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'yle temasa geçtiğini" kaydetti.
Şenaa sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tanıdıklarımız, çok hayal kurma! Oğluna Türk vatandaşlığı verilmesi imkansız dediler. Ama hayal kırıklığına uğrayan ben değil, onlar oldu. İnanamadılar. Erdoğan sözünü tuttu. Bu özelliği, müminin vasıflarındandır".
Şenaa ayrıca, tüm Filistinli ailelere bir çocuklarına Erdoğan ismi vermeleri çağrısında bulundu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER