ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2013 Pazar 19:04

Emeklilik tuzağına dikkat!

Emeklilik tuzağına dikkat!

Dolandırıcıların paravan şirketlerle son bir yıl içerisinde 19 bin vatandaşı sahte sigortalı göstererek dolandırdığı ortaya çıktı.


Bazı art niyetli kişilerin vatandaşı dolandırma hedefi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleri... Dolandırıcılar önce sosyal güvenliğe ihtiyacı olan vatandaşları belirliyor. Ulaştıkları kişilere "SGK'ya 300-400 lira vermenize gerek yok. Bize 100 veya 150 lira verdiğiniz takdirde sigorta primlerinizi yatırıyoruz" diyor. 

Bugün Gazetesi'nin haberine göre sağlık sigortasından faydalanması için aldıkları paralarla sadece ilk ayını yatırmakla yetiniyor. Primlerinin yatırıldığını düşünen vatandaş aylarca söz konusu kişilere ödeme yapıyor.

ŞİRKET TİNERCİNİN ÜZERİNE

Bu yöntemle son bir yılda 19 bin kişinin sahte sigortalı yapıldığını belirten SGK İstanbul İl Müdürü Dr. Murat Göktaş, "Bu hem devlete hem vatandaşlara zarar" dedi. Göktaş, sadece İstanbul'da yine son 1 yılda bin 726 kişinin bu şekilde dolandırıldığını ifade etti.

Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paravan şirketler kurarak vatandaşımız kandırılıyor. Paravan şirketi tinerci gibi herhangi bir mal varlığı bulunmayan kişilerin üzerinde kuruyorlar. Topladıkları paralarla birkaç ay sonra ortadan kayboluyorlar."

SON 1 YILDA ARTTI

Bu tür olayların önceden de yaşandığını söyleyen Dr. Murat Göktaş, "Ancak son 1 yılda daha da arttı. Biz bu olumsuzlukları minimize etmek için çabalıyoruz. Vatandaşa da bu konuda büyük iş düşüyor. Sakın bunlara kanmayın. Çünkü SGK'nın bu şekilde kişi veya firmalar üzerinden bir ödeme türü bulunmuyor" dedi... 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER