ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 18:43

Efsanevi plajda yıkım

Efsanevi plajda yıkım

Yıkımı Kızkumu plajını ziyarete gelen turistler şaşkın bakışlar arasında izledi.


Muğla’nın Marmaris İlçesinde, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği efsanevi Kızkumu plajındaki tesis kaçak olduğu gerekçesiyle Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımı Kızkumu plajını ziyarete gelen turistler şaşkın bakışlar arasında izledi.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan ve efsane olduğuna inanılan ünlü Kızkumu plajındaki bir tesis kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Marmaris’e 25 kilometre mesafedeki Orhaniye mahallesinde denizin içinde kumlardan oluşan 600 metre uzunluğundaki yol nedeniyle insana su üzerinde yürüyormuş hissi veren Kızkumu plajına sabah saatlerinde gelen çok sayıda jandarma ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, işletmeci Celal Ataç’a tebligatı bildirdikten sonra ahşap ve çelik konstrüksiyondan yapılmış tesisin çatı kısımlarının yıkım işlemine başladı. Ekipler yıkım sırasında bir direnişle karşılaşmadı.

İşletmeci Celal Ataş, İhlas haber Ajansı Muhabiri’ne yaptığı açıklamada, ”Tesisin neden yıkıldığını biz de bilmiyoruz. Belediye meclisinde kaçak olduğu gerekçesiyle karar alınmış. Burası 34 yıldır işletiliyor. 14 yıldır ben işletiyorum. Burası kaçaksa bunca yıl nasıl ihale edip kiraya verdiler. İlave yerler kaçak olabilir ama binanın kendisi kaçak değildir. Yıkım manidardır.Bize sadece ceza yazılıp yıkım kararı tebliğ edildi. Başka bir açıklama yapılmadı. Bu bölgede çok sayıda kaçak yapı varken sadece buranın yıkılması haksızlıktır. Yargıya başvurup gerekli haklarımızı arayacağız” dedi.

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ise kiralama süresi dolan tesisin yıkımının, "3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi" uyarınca Encümen tarafından kararlaştırıldığını bildirdi.

Doğal güzellikleriyle ünlü Orhaniye köyündeki adını efsaneden alan Kızkumu Plajı, turizm sezonunda her gün yüzlerce turisti konuk ediyor. Ziyaretçilerinin büyük çoğu cip safari turlarına katılan turistlerden oluşan Kızkumu Plajı, köyün ekonomisine de önemli katkı sağlıyor.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER