ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2014 Pazartesi 13:25

Dünyanın en büyük Kuran-ı Kerim'ini yazıyor

Dünyanın en büyük Kuran-ı Kerimini yazıyor

Suriyeli bir mülteci Riyad Nevvaf Er-Radi, 3 metre boyunda suntalara hat yazısıyla dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini yazıyor.


Suriye'deki iç savaştan kaçarak Ürdün'ün İrbit kentinde yaşamaya başlayan mülteci Riyad Nevvaf Er-Radi, 3 metre boyunda suntalara hat yazısıyla dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini yazıyor.

Riyad Nevvaf Er-Radi, yaptığı açıklamada, devasa boyutta bir Kur'an-ı Kerim yazma fikrininin ilk olarak 2005 yılında aklına geldiğini, yıllar süren denemelerden sonra yazma girişimine başladığı sırada Suriye'de iç savaşın çıkmasıyla birlikte ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Ardından Ürdün'ün İrbit kentinde yaşamaya başladığını anlatan Nevvaf Er-Radi, şöyle devam etti:

"Bir yıl önce, Mısır'dan İrbit'e gelip marangozculuk yapan Ebu Es-Seyyid El-Mısri ile tanışana kadar bu projemi rafa kaldırmak zorunda kalmıştım. El Mısri'yle tanıştıktan sonra onunla birlikte marangoz atölyesinde çalışabileceğimi söyledi, ben de ona projemi anlattım, beni destekleyeceğini düşünmemiştim."

Nevvaf Er-Radi, "El Mısri projemi destekledikten sonra çalışmalara başladım. Projem çok külfetli bir proje, yaklaşık toplamda 2 milyon dolar tutuyor. Maddi gücümüz olmadığı için kazancımızdan artırdıklarımızla gerekli malzemeleri alıp yazmaya çalışıyoruz. Günde 13 saat çalışarak haftada ancak bir sayfa yazabiliyorum" diye konuştu.

Nevvaf Er-Radi, Kur'an-ı Kerim'i 3 metre uzunluğunda bir metre 80 santim genişliğindeki sunta levhalara yazdıklarını, bunun dünya üzerinde bir eşinin olmadığını ve projeyi tamamlamak istediklerini kaydetti.

Şuana kadar 21 sayfa yazdıklarını, Kur'an-ı Kerim'de bunun 44 sayfa ettiğini söyleyen Nevvaf Er-Radi, tamamlanınca büyük bir mekana kuracakları galeride sergileyeceklerini, ayrıca yabancı ziyaretçiler için levhaların üzerine yerleştirilecek elektronik aygıtlarda değişik dillerde tercümelerini yazılacağını belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in tamamlandığında ortalama 30 ton ağırlığında olacağını söyleyen Nevvaf Er-Radi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben kendimi buna adamış durumdayım. Çocuklarımın da yardımıyla evimizi geçindirebiliyoruz. Bunu Allah rızası için yapıyorum. Bu bana göre bir İslami davet çeşididir. İnsanlara Kur'an-ı Kerim'i daha iyi tanıtmayı, ilgilerini çekmeyi ve sevdirmeyi düşünüyorum."

Nevvaf Er-Radi, çalışmasının tamamlandığında Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almasını da istiyor. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER