ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 13:33

Dövme izleri tarihe karışıyor

Dövme izleri tarihe karışıyor

Dövme yaptıranların bir süre sonra yaptırdıkları dövmeden sıkılarak sildirmek istemeleri artık mümkün.


Mayasante Poliklinik Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, geliştirilen Q Switch lazer yöntemiyle kalıcı dövmelerden ağrısız ve sızısız şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu belirtirken, geliştirilen yeni yöntemle uygulamanın daha etkili ve başarılı olduğunu bildirdi.

DAHA DERİNDEKİ BOYAYA ULAŞIYOR

Q Switch sisteme fraksiyonal lazer eklenmesi ile "altın standart" oluşturulduğunu belirten Dr. Gürsoy, 4 ile 10 seansta istenmeyen dövmelerden ağrısız ve başarılı bir şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu kaydetti. Dr. Gürsoy, Q switched lazer sistemlerinin, ciltte iz ya da nedbe dokusu oluşturmadan dövmenin sağlıklı dokuyu zedelemeden çıkartılmasına olanak verdiğini vurgulayarak, "Tedavide cilt yenileme, antiaging ve iz tedavilerinde kullanılmakta olan fraksiyonel lazerler aynı seansta q anahtarlı lazerlerden hemen önce dövme olan bölgeye uygulanmaktadır. Bu uygulamanın yararları ise ciltte oluşturulan sütunsal milimetrik berelenmeler dövme pigmentinin yüzeye çıkmasını ve q anahtarlı lazerin pigmentleri daha etkin şekilde görmesini sağlamasıdır" dedi. Dr. Gürsoy, bu kombinasyon tedavi etkinliğini ise yüzde 50 arttıran çok değerli bir yaklaşım olarak tanımladı.

HERHANGİ BİR İZ KALMIYOR

İlerleyen seanslarda lazer ışığının, derinde kalmış dövme boyasına ulaştığını belirten Dr. Gürsoy, işlem sonrası cildin iyileşmesinin hızlandığını, cildin bir bütün halinde işlem yapılan alanla komşu olan bölgenin aynı kalitede yenilendiğine dikkat çekti.

SİLME İŞLEMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Dövme çıkartma uygulamasında birçok metodun denendiğini ifade eden Mayasante Poliklinik Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, q anahtarlı( switched) lazerlerin tedavide "altın standart" oluşturduğu bir uygulama alanı olduğunu ifade ederek, uygulamanın, dövmenin yapılmasının üzerinden geçen süre, amatör ya da profesyonel oluşu, eski bir dövmenin üzerine yapılmış olması, uygulama derinliği, kullanılan boya, renkli ya da siyah dövme oluşu, yapıldığı bölge gibi faktörlerin dövmenin silinme sürecini etkilediğini kaydetti.

4 İLE 10 SEANSTA SİLİNİYOR

Dövmenin ortalama 30-60 gün seans aralığıyla yaklaşık 4-10 seansta tedavi edildiğini belirten Dr. Görsoy, "Dövme çıkartma sürecinde hastaların seanslara uyumu ,tedavinin erken bırakılmaması gibi faktörler dövmenin tümüyle çıkarılması açısından önemlidir" diye konuştu. Dr. Gürsoy, Q switched lazer sistemlerinin, ciltte iz ya da nedbe dokusu oluşturmadan dövmenin sağlıklı dokuyu zedelemeden çıkartılmasına olanak verdiğini söyledi.

BOYANIN RENGİ İŞLEM SÜRESİNİ ETKİLİYOR

Dr. Gürsoy, siyah ve koyu renkli dövmelerin çıkartılmasının sarı, mavi veya yeşil renkteki dövmelerin çıkartılmasından daha kolay olduğunu bildirerek, "Bunun nedeni ise renklerin tonu açıldıkça lazerin etkisi o denli zorlaşmasıdır. Ayrıca dudak ve göz çevresi bölgelerinin hassasiyetinden dolayı dövme silme işlemleri bu bölgelerde de mümkün ama işlemi daha uzun sürelere yayılması gerekiyor" diye konuştu.

UZMAN SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURULMALI

İster bir anda, isterse üzerinde düşünülerek karar verilmiş olsun çoğu zaman yaptırılan dövmelerden kurtulma isteğinin sıklıkla görüldüğünü belirten Dr. Devrim Gürsoy, dövmelerden kurtulmak için hijyenik koşulların sağlandığı ve alanında uzmanlaşmış kişilerin bulunduğu bir merkeze gitmenin en doğru seçim olduğunu ifade etti.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER