ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2016 Salı 14:43

Döviz bozduranı ücretsiz taşıyacaklar

Döviz bozduranı ücretsiz taşıyacaklar

Beykoz Paşabahçe Taksi Durağı'nda başlatılan ekonomiye destek kampanyasında, bin dolar bozdurup makbuzunu gösteren herkes, 15 liraya kadar ücretsiz yolculuk edebilecek


Dolar ve avroya karşı Türk Lirası'nın değerlenmesi için başlatılan kampanyalara, taksicilerden de destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle "yastık altı" tabir edilen döviz ve altının ekonomiye kazandırılması yönündeki çağrısına, esnaf ve vatandaşların desteği sürüyor.

Döviz bozduranlara ücretsiz veya indirimli ürün veren ya da çeşitli hediyeler dağıtan esnafa, taksiciler de katıldı.

Bu kapsamda, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) öncülüğünde, Beykoz Paşabahçe Taksi Durağı'nda destek kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde, bin dolarını bozdurup makbuzunu gösteren tüm taksi müşterileri, 15 liraya kadar ücretsiz yolculuk edebilecek.

- "Tüm kente yaymak istiyoruz"

İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinden geçtiği sürece işaret ederek, elinde dövizi olanların bunu Türk Lirası'na çevirip ekonomiye katkıda bulunduğunu hatırlattı.

Taksiciler olarak çalışma şartlarının belli olduğunu anlatan Uğur, "Ancak şu an söz konusu olan ülkemizin ekonomik durumu. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla hep yanımızda duran hükümetimiz ve milletimiz için biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Duyarlı vatandaşlarımızca yakılan meşaleye, biz de destek oluyoruz. Desteklerimiz de devam edecek. Ülkemizi ve hükümetimizi, vatanımızı ve milletimizi kimseye yedirmeyeceğiz. Özgür ve bağımsız bir ülke olarak kalmak istiyoruz. Bu nedenle ekonomik olarak bizi baskı altına almaya çalışanlara karşı, ülkemizin ve hükümetimizin yanındayız. Bu kampanyayı genişleterek, tüm şehre yaymak istiyoruz." diye konuştu.

- "Şimdi destek sırası bizde"

Paşabahçe Taksi Durağı Başkanı Savaş Dalka da esnaf odasından gelen teklifi değerlendirdiklerini dile getirerek, kendilerinin de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Dalka, şehirdeki tüm taksicilerin kısa sürede uygulamaya destek olacağını umduğunu aktararak, "Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız taksicilere destek oldu, şimdi destek sırası bizde. Biz İstanbul’daki taksiciler olarak Oda Başkanımız sayesinde birlik beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Biz bu çalışmayı kendi durağımızda başlattık. Ama çok kısa sürede birçok durakta uygulama başlayacaktır." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER