ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2019 Cuma 10:37

Definecilerin kazdıkları kuyuda mahsur kaldı

Definecilerin kazdıkları kuyuda mahsur kaldı

Bursa'nın İznik ilçesinde, define ararken kazdıkları 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan 7 kişinin tamamı çıkartıldı. Hastaneye kaldırılan 7 kişiden biri yaşamını yitirdi, 6'sının tedavileri sürüyor.


Bursa'nın İznik ilçesinde, define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kalan ve çıkartılarak hastaneye kaldırılan 7 kişiden biri öldü.

Kırsal Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkisinde define arayan ve kazdıkları yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan 7 kişilik grubu kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü yaklaşık 13 saatlik çalışmalar sonucu, kuyuda mahsur kalan Ömer K. (35), Recep E. (58), Mümin S. (60), Adem M. (45), Gökhan K. (46), Halil S. (39) ve Günay K. (46) çıkartılarak İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mümin S, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

- Jeneratörden çıkan gazdan etkilenmişler

Bölgede dedektörlerle gaz ölçümü yapan ekipler, mahsur kalanların kazı yaparken kullandıkları jeneratörün egzozundan çıkan gazdan etkilendiğini tespit etti.

Öte yandan, çevrede gözetleme yapan ve daha sonra kaçtıkları belirlenen İ.T, T.C, H.A. ile kuyudan kendi imkanlarıyla çıkan İ.H'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu, gazetecilere, ihbarın dün akşam 19.30 sıralarında kendilerine ulaştığını söyledi.

Bunun üzerine ekiplerin hızlı bir şekilde hazırlanarak bölgeye hareket ettiğini belirten Mumcu, "Geldiğimizde maalesef aşağıda jeneratör çalıştırıldığı söylendi. Diğer tüm ekiplerle beraber ortak bir çalışma yaparak 12-13 saat mücadele verdik." dedi.

Hava soğuk olmasına rağmen disiplinli bir şekilde müdahalede bulunarak 7 kişiyi kuyudan çıkardıklarını dile getiren Mumcu, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER