ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2014 Cumartesi 08:50

Dağıtılmadan çöplükte bulundular!

Dağıtılmadan çöplükte bulundular!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilere ücretsiz verilmek üzere okullara gönderdiği 6 ve 7'nci sınıf kitaplarının bir bölümü, Batman'daki bir çöplükte bulundu.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına ait okullara gönderdiği ücretsiz kitapların bir bölümü dağıtılmadan Batman'da bir çöplükte bulundu. Koliler halinde Batman- Diyarbakır il sınırında bulunan köprü bitişiğindeki çöplüğe atılan ortaokul 6 ve 7'nci sınıf Matematik ile İngilizce kitaplarını görenler, bu duruma tepki gösterdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Zübeyir Yılmaz, kitapların dağıtımı yapan kuruluş tarafından atıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:

"Yüklenici firma, Batman'a getirdiği 12 bine yakın kitaplardan bin 500'ünü, üzerine madeni yağ döküldüğü gerekçesiyle çöplüğe bırakmış. Müdürlüğümüz 10 bin 500 kitabı teslim aldı. Bin 500'ü yağ lekeli olduğu için nakliye firmasına iade etmiş. Onlar da götürüp çöpe atmış. Bu konuyla ilgili kitapların basıldığı yayınevlerine bilgi verildi. Konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldı."

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER