ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 10:29

Çöplük, kent ormanına dönüştü

Çöplük, kent ormanına dönüştü

Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği bir kent ormanına dönüştü.


Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği bir kent ormanına dönüştü. Şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirliler, İnciraltı Kent Ormanı’nda adeta cenneti yaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 'sağlıklı çevre ve gelecek' adına gerçekleştirdiği en büyük yatırımlardan biri sessiz sedasız boy veriyor. 2000’li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük arazi, şimdilerde içinde çok farklı ağaç türlerinin yer aldığı 'cennetten bir köşe'ye dönüştü. Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan ve Kültürpark’ın 3 buçuk katı büyüklüğündeki alanda oluşturulan gezinti-yürüyüş ve bisiklet yolları, şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirlilerin dinlenip rahatladığı çok özel bir uğrak noktası oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006’dan bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında alana 21 bine yakın ağaç dikti. Kanada kavağı, dut, akasya, salkım söğüt, gülibrişim, iğde, katalpa, palmiye, sığla, süs eriği, süs elması, akçaağaç, dişbudak, tesbih, çınar, oya, gladiçya, erguvan, sofora, çam, servi, gravilla, ıhlamur ve manolya ağaçlarının yanı sıra zakkum, deniz iğdesi, böğürtlen, defne, abelya, sardunya, lavanta, lavantin, kartopu, pitosporum, yasemin, ateş dikeni, ılgın, berberis ve taflan gibi yeşil dokuyla uyumlu bitki türleri, eski moloz döküm sahasına bambaşka bir ruh kazandırdı. Şimdi İzmirliler, haftanın her günü ve günün hemen her saatinde bu eşsiz kent ormanını değerlendiriyor.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER