ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2016 Çarşamba 13:26

Cinsel istismar sanığına 7,5 yıl hapis

Cinsel istismar sanığına 7,5 yıl hapis

Kayseri'de, kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan sanığa 7,5 yıl hapis cezası verildi Sanığa benzerliği dolayısıyla 20 ay tutuklu kalan ve yaklaşık bir ay önce tahliye edilen kişi ise beraat etti


Kayseri'de, kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa benzerliği dolayısıyla 20 ay tutuklu kalan ve yaklaşık bir ay önce tahliye edilen kişinin ise beraati kararlaştırıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Gökhan M. (28) ve avukatı ile mağdur E.B. ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini isteyen sanığa, "zor kullanarak çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan 7 yıl 6 hapis cezası verdi.

Sanığa benzerliği dolayısıyla 20 ay tutuklu kalan ve yaklaşık bir ay önce tahliye edilen V.H'nin ise beraatine karar verildi.

- Olay

Turgut Reis Mahallesi Kocasinan Parkı'nda, olay tarihinde 9 yaşında olan E.B'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla V.H. tutuklanmış ve hakkında dava açılmıştı.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen V.H, "aynı mahallede kendisine benzer başka bir kişinin daha yaşadığını, olayı onun gerçekleştirmiş olabileceğini" iddia etmişti.

V.H'nin ifadesi doğrultusunda yapılan araştırmada, olayın failinin Gökhan M. olduğu ve bir süre önce başka bir suçtan tutuklandığı belirlenmişti. Yaklaşık 20 ay tutuklu kalan V.H, 18 Ekim'de tahliye edilmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER