ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Nisan 2014 Salı 12:52

Cinayet sebebi 'bekaret kontrolü' mü?

Cinayet sebebi bekaret kontrolü mü?

İzmir’in Aliağa İlçesi’de, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü 24 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü...


İzmir’in Aliağa İlçesi’de, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü’yü, elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edilen 19 yaşındaki Ş.P. ve17 yaşındaki B.P. ile ilgili olay gününe dair şok bir bilgi ortaya çıktı.

Kızlarının evlenmeden cinsel ilişkiye girmelerini istemeyen, bu nedenle de onlara telkinlerde bulunan Gülseren Süngü’nün, cinayet günü özel bir hastaneden Ş.P. adına bekaret kontrolü yaptırmak üzere randevu aldığı belirlendi. Kız kardeşlerin. cinayeti yaşadıkları bu korkudan dolayı işlemiş olabileceği ileri sürüldü.

13 Eylül 2013 tarihinde, eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garsonluk yapan Gülseren Süngü’nün cesedi, 525 Sokak’taki eve gelen minibüs şoförü erkek arkadaşı E.Ş. tarafından bulundu. Polisin ifadelerine başvurduğu kadının kızları Ş.P. ve B.P., annelerinin sabah saatlerinde kendilerine para verip "İzmir’e gezmeye gidin" dediğini, bu nedenle evde bulunmadıklarını söyledi.

Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında annelerini öldürdükleri belirlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazanan Ş.P.’nin, okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa’da sık sık Gülseren Süngü’yle kavga ettiği öğrenildi. Olay günü de birahanede çalışan anneleriyle konuşup eve erkek getirmemesi yönünde söz alan kız kardeşlerin, kontrol amacıyla saat 06.00 sıralarında uyanarak annelerinin yanına gittikleri belirlendi. Kızlarının kendisini kontrol etmelerine sinirlenen Gülseren Süngü’nün iddiaya göre mutfaktan bıçak alarak geldiği, burada çıkan boğuşmada da kızları tarafından elinden alınan bıçakla öldürüldüğü belirlendi.

AVUKATIN ARAŞTIRMASI ORTAYA ÇIKARDI

Haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan ve halen de Karşıyaka 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları devam eden Ş.P. ve B.P. ile ilgili Gülseren Süngü’nün ailesinin avukatı Kemal Gümüşkaşık’ın araştırmaları sırasında, şok bir bilgi ortaya çıktı. İfadelerinde sürekli annelerini eve erkek getirdiği ve kendilerine baskı yaptığı için öldürdüklerini ileri süren kız kardeşlerden Ş.P.’ye hastane randevusu alındığı anlaşıldı. Kızlarının evlenmeden cinsel ilişkiye girmelerini istemeyen, bu nedenle de onlara telkinlerde bulunan Gülseren Süngü’nün, öldürüldüğü gün için, özel bir hastaneden, büyük kızı Ş.P. adına bekaret kontrolü yaptırmak üzere randevu aldığı ortaya çıktı. Süngü’nün öldürülmesi, erkek arkadaşıyla birlikte gördüğü için şüphelendiği kızı Ş.P.’yi, randevu saati olan 13.30’de özel hastaneye götürmeyi planladığı öğrenildi.

Avukat Kemal Gümüşkaşık, "Cinayetin planlı olduğuna inanıyoruz. Annenin kızlarına baskısı, kendi yaşamını göz önüne alarak verdiği nasihatlerden ve iyi bir gelecek sağlanmasından ibaret. Kız kardeşlerin de özellikle o gün annelerinin bekaret kontrolüne götüreceğini bilmelerinden dolayı yaşadıkları korkudan cinayeti işlemiş olabileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Bu randevu belgesi de avukat tarafından dosyaya eklendi. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER