ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 17:42

CERN'de evrenin sırlarını aradı

CERNde evrenin sırlarını aradı

İzmir’de, Gediz Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okuyan İbrahim Can Görgülü, davet üzerine evrenin sırlarını arayan Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nde (CERN) eğitim gördü.


İzmir’de, Gediz Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okuyan İbrahim Can Görgülü, davet üzerine evrenin sırlarını arayan Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nde (CERN) eğitim gördü.

Gediz Üniversitesi Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi İbrahim Can Görgülü, bilimin merkezine adım attı. Görgülü, evrenin sırlarını arayan CERN’den davet aldı, İsviçre’nin Cenevre kentindeki dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarında iki ay eğitim gördü. Dünya çapındaki bilim insanlarıyla birlikte deneylere katılan Türk genci Görgülü, 60 yıllık CERN’de yeni kurulacak yeraltı tesisinin hazırlık çalışmalarında bulundu. En büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini söyleyen başarılı genç, “CERN, atom çarpıştırmanın daha ileri düzeyine geçmeye hazırlanıyor. Bu yeni tesiste atom altı parçacıkları ’nötrino’ üzeri çalışılacak. Bilimin ve dünyanın odaklandığı böyle bir projenin parçası olmak benim için unutulmaz deneyimdi” dedi.

“HER ŞEY BİLİM İÇİN”

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar da İbrahim Can Görgülü’yü kutladı. Prof. Dr. Batar, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Bu amaçla bilime ve araştırmayla meraklı öğrencilerimizi teşvik ediyoruz, laboratuvarlar gibi fiziki imkanlar başta olmak üzere her türlü desteği sağlıyoruz. Dilerim İbrahim de başarılı bir bilim insanı olur ve bilimde ülkemizin adını daha yukarılara taşıyacak, insanlığa da fayda sağlayacak işlere imza atar. CERN’e kabul edilmesi, onun bu yönde ilerlediğinin en somut göstergesi. Gelecekte burada aktif olarak görev alacağına inanıyoruz.”






 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER