ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2013 Perşembe 15:27

Cem Yılmaz'dan 'baba' espriler

Cem Yılmazdan baba espriler

Cem Yılmaz, katıldığı panelde Emine Erdoğan ve bakanları kahkahaya boğdu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bakanlar Egemen Bağış ve Fatma Şahin'in yer aldığı 'Türkiye'de baba olmak' konulu panele katılan ünlü komedyen Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle salondakileri gülmekten kırıp geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anne Çocuk ve Eğitim Vakfı’nın (AÇEV)Beşiktaş’taki Swissotel’de ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’de baba olmak; Cinsiyet eşitliğinde sorumluluklar, haklar ve çözümleri’ konulu panele; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sanatçı Cem Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelde konuşan Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle salondakileri kahkahaya boğdu. Yılmaz, “Bütün konuşulanları alacağım, dalga geçip espri yapacağım yönünde beklentiler var ama çok değiştim. Öncelikle aktiviteye katılmama sebep olan karıma ve çocuğuma çok teşekkür ediyorum. Yoksa ben yan salonda yapılacak programa komedyen olarak katılacaktım. Onlar sayesinde panelist oldum. Sayın bakanımız ve Emine hanımın konuşmalarını dinledim. Orada bahsedilen ideal baba benim. Bu bir yarışma mı? Puanlar verilecekse ben finale de katılmak istiyorum.” dedi.

"Benim babam çok iyi bir insandı." diyen Cem Yılmaz'ın, "Şimdi cinsiyetini söyleyin cinsiyet ayrımcılığı yapmak istemiyorum. Cinsel içerikli espri olsun istemiyorum." sözleri salondakileri güldürdü.

Yılmaz, "Benim bebeğimin adı; Kemal. Ama basın mensubu arkadaşlar! 'Kemal bebek' diye yazmayın, çünkü onun bir ismi var. Öyle söyleyince pilli oyuncak bebek gibi oluyor." esprisini yaptı.

Bakan Egemen Bağış bakanlığında kadın çalışan sayısının fazla olduğu yönündeki sözlerine atıf yapan Yılmaz, "Benim evim aynı zamanda ofisim. Ofisimde çalışan kadınlarla erkeklerin oranı eşit." şeklinde konuştu.

BAKAN ŞAHİN: "OĞLUM BANA 'BİR ANNE BU SAATTE EVE GELİR Mİ? DİYE SORDU"

Panelde konuşan Bakan Fatma Şahin de, çocuklarıyla yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı: “Bizim çok yoğun iş tempomuz olduğu zaman 10 gün çocuklarımı göremediğim oluyor. Ben gittiğimde çocuğum uyumuş oluyor. Bir gün gece eve gittim, kapıyı açtım sessizce. Oğlum karşıma çıktı, bu saatte yatmadığını görünce şaşırdım. ‘Ne oldu oğlum, neden yatmadın baban nerede?’ dediğimde, ‘babam evde, anne eve bu saatte mi gelir? dedi oğlum.”

Bakan Egemen Bağış ise, “Bizim siyaset geleneğimizde ne zaman baba kavramıyla siyaset ne zaman yan yana geldiyse bu millet hep sıkıntı yaşamıştır. AK Parti’nin belki de en önemli başarılarından bir tanesi de siyasette babacılık kavramına son vermiş olmasıdır. Hele yanında babalıktan bahsetmek ayrı bir sıkıntı çünkü. Cem, buradan çok malzeme toplayacak.” diye espri yaparak konuşmasına başladı. Bağış, “Baba kavramıyla siyaset ne zaman yan yana geldiyse bu ülke hep sıkıntı yaşadı.” dedi.

Nasıl bir baba olduğunu anlatan Bağış, “Benim rahmetli babam da eski bir belediye başkanıydı. Hep onu düşünürüm. Onun yokluğunda ben neler hissederdim diye. Benim beklentilerim neyse, çocuklarıma bu konuda empati yaparak davranmaya çalışıyorum. Çocuklarım ileride ‘bir dönem Türkiye’de hakikaten iyi işler yapılmış. Babamın da bunda tuzu var. Babam Türkiye’nin en cesur, en kararlı lideriyle çalışmış, varsın bizi biraz ihmal etsin.’ demiş olmalarını ihmal ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine değinen Emine Erdoğan da, “Hükümetimizin başlattığı ve ümit verici bir şekilde ilerleyen çözüm sürecinde annelerin gözyaşlarını dindirmeye özellikle vurgu yapılıyor. En az anneler kadar babalar da ağlıyor. Belki gizli gizli ağlıyorlar, belki gözyaşlarını içlerine akıtıyorlar ama en az anneler kadar babaların da yürekleri parçalanıyor. İnşallah bu süreç annelerin olduğu kadar babaların da gözyaşları dinecek. Annelerin ağlamadığı, babaların gizli ağlamak zorunda kalmadığı, çocukların da ağlayıp ağlatmadığı bir Türkiye için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER