ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 17:52

Çanakkale’den sevindiren haber

Çanakkaleden sevindiren haber

Bulunan gençlerin anne ve babaları sevinç gözyaşları döktü.


Çanakkale’de, dün gece denizde kaybolduktan sonra bugün öğlen saatlerinde bulunan 16 yaşlarında 2 genç, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kabatepe limanına getirildi.
Dün gece Zodyak botla Gökçeada’ya giden, geri dönüşte yakıt bitince sürüklenerek kaybolan Yunus Emre Coşkun, (16) Ahmet Kanat (16) ve Uğur Taşdelen (52), 16 saatlik arama çalışmalarının ardından Sahil Güvenlik ekiplerince Gökçeada açıklarında bulunmuştu. Gökçeada’da ihtiyaçları giderilen 2 genç, kendilerini karaya çıkaran Sahil Güvenlik 23 botu tarafından yakınlarının beklediği Kabatepe limanına getirdi. Kanat ve Coşkun, sahil güvenlik botundan alkışlar arasında indi. Ardından anne ve babalarına sarılarak gözyaşı döktü. Limanda kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşan gençler, yaşadıkları şok nedeniyle başlarından geçen macerayı anlatamadı.

Gençlerin babaları Şakir Kanat ve Muharrem Coşkun, oğulların sağ salim bulunması için kurban adadıklarını belirterek, 2 gencin karaya ayak basması üzerine bu adaklarını yerine getirdi. Kesilen kurbanlar, kanları Kanat ve Coşkun’un alınlarına sürüldükten sonra, gençleri bulan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağışlandı. Yunus Emre Coşkun’un babası Muharrem Coşkun, sabaha kadar uyumadan çocuklarını aradıklarını, bulunmaları nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Ahmet Kanat’ın babası Şakir Kanat ise, telefonlarının şarjının bitmesi nedeniyle çocuklarına ulaşamadıklarını, Sahil Güvenlik’ten gelen haber üzerine büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.














KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER