ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ocak 2018 Salı 13:47

Bursa'da takma sakalla milyon liralık soygun

Bursada takma sakalla milyon liralık soygun

Takma sakalla müdür olarak çalıştığı iş yerinin çelik kasasını soyan kişi yakalandı.


Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, takma sakalla müdür olarak çalıştığı iş yerinin çelik kasasını soyan kişi yakalandı.

Konak Mahallesi'ndeki bir iş yerinde müdür olarak çalışan Y.Y. (41), 7 Ocak'ta gece geç saatlerde takma sakal takarak çalıştığı iş yerine geldi.

İlk olarak iş yerindeki güvenlik kameralarını bir demir çubukla etkisiz hale getiren şüpheli, dolaptaki çelik kasayı bulunduğu yerden çıkararak onu spiral kesme makinesiyle açtı.

Y.Y, kasanın içindeki 842 bin lira nakit para, 700 bin liralık vadesi gelmemiş müşteri çeki, 1 milyon liraya yakın arkası yazılı karşılıksız çek, 4 bin 100 dolar, şirket hisseleri ile büro tipi başka bir çelik kasayı da alarak uzaklaştı.

Ertesi gün sabah saatlerinde hiçbir şey olmamış gibi işe gelen Y.Y, kasanın soyulduğunu iş yeri sahibi B.A'ya (33) bildirdi. B.A'nın haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yeri ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Görüntülerden hırsızlığın 16 DE 954 plakalı otomobille gerçekleştirildiğini tespit eden ekipler, aracın ruhsat sahibi olan M.B. ile iletişime geçti.

M.B. ise polise, söz konusu otomobili hırsızlığın gerçekleştirdiği iş yerinde müdürlük yapan Y.Y'ye kiraladığını söyledi.

Ekipler, Y.Y'yi Mudanya ilçesinde gözaltına aldı. Ekipler şüpheliyle birlikte 800 bin 200 lira, 4 bin 100 dolar ile büro tipi çelik kasayı ele geçirdi.

Öte yandan şüphelinin takma sakalla iş yerine geldiği ve güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdiği anlar iş yerinin kameralarına yansıdı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER