ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 14:55

Bursa polisine büyük destek

Bursa polisine büyük destek


Bursa’da emniyet hizmetlerinin daha rahat verilmesi, huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla Osmangazi Belediyesi Bağlarbaşı'na modern bir Polis Merkezi yaptıracak. 1 milyon liraya mal olması beklenen bina, 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek.

Heykel Valilik binasında düzenlenen törenle Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'ne yapılacak olan hizmet binasının protokolü imzalandı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra, Bursa Emniyet Müdürlü Ali Osman Kaya ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.

Türkiye'de nadir örneklerden biri olacak hizmet binasında; spor odasından çok amaçlı konferans salonuna, karakola gelen vatandaşların rahat edebileceği misafir odaları ve 24 saat izlenebilen 5 adet nezarethane gibi bölümler yer alacak.

Farklı büroların ayrı ayrı çalışma masasına yer verilecek hizmet binasının 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Bin 200 metrekare alanda kurulacak olan hizmet binasının toplam maliyeti ise 1 milyon TL’yi bulacak. Hürriyet, Bağlarbaşı, Yunuseli, Güneştepe ve Karaman mahallelerine hizmet verecek olan hizmet binası; 2 bodrum, 1 zemin ve 2 üst kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak.

GÜVENLİK VE HUZUR HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR

Protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, yeni yapılan hizmet binasını çok beğendiğini vurguladı.
Bir şehirde huzur yoksa, hiçbir şeyin olmayacağına dikkat çeken Vali Harput, “Bu hizmet binası adeta bir saray görünümünde. Vatandaşların güvenliğinin, huzurun sağlanmadığı bir yerde refahtan bahsedilmez. Bizde bu amaçla yeni hizmet binaları açıyoruz. Ancak hizmet binalarımız çok modern binalar" dedi.

BU BİNA POLİS SARAYI OLACAK

Hizmet binasını gelecek yıl bu aylarda hizmete açmayı planladıklarını anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin nüfusunun kalabalık olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: " Buraya yapılacak olan hizmet binası vatandaşların işlerini kolaylaştıracak." diye konuştu.

Hürriyet Mahallesi'ndeki Polis Merkezi'nin küçük bir yerde kaldığına değinen Başkan Mustafa Dündar; “Meclisimizin aldığı kararla yeni bir polis merkezi için arsa tespit ettik. İlçemizde boş arsa bulmak bir hayli zor ama, Bağlarbaşı'nda böyle bir yer bulabildik. Bu polis merkezi Hürriyet, Adalet, Karaman, Emek ve Yunuseli mahallerine de hizmet verecek. Vatandaşların güvenini artıracak bir merkez olacak.'' şeklinde konuştu.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni hizmet binaları ile ilgili A, B ve C tipinde projeler hazırladığını belirterek, “Bağlarbaşı Mahallesi'ne yapılacak hizmet binasının A tipi görünümlü C statüsünde olacak. Hizmet alacakların da, vereceklerin de morallerini yüksek tutacak bir merkez olacak. Vatandaşlar derme çatma binalar yerine, böyle bir binaya geldiği için kendini daha güvende hissedecek.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER