ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Nisan 2014 Pazartesi 10:02

Bu illerde bol yağmur var!

Bu illerde bol yağmur var!

Havalar nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı...


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz ile Isparta, Burdur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar,vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarından yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarından yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.  

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER