ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 15:55

Bu fotoğraf çekildiğinde...

Bu fotoğraf çekildiğinde...

12 Kasım Düzce depreminin acıları hâlâ tazeliğini koruyor.


Eşi kollarında ölen emekli öğretmen Naci Topkara, enkaz yığını haline gelmiş binanın fotoğrafını gösterirken “Bu fotoğraf çekildiğinde ben enkaz altındaydım” dedi.

Depremle birlikte gelen yıkım ve geride bıraktığı acılarla 15 yılı geride bırakan emekli öğretmen Naci Topkara, hayatının bir parçası olan kaybettiği eşini unutmasının mümkün olmadığını söyledi.

17 Ağustos depreminde evlerine “Ağır hasarlı ama oturulabilir” raporu verilen Topkara ailesinin konutu 12 Kasım’da 7,2 şiddetindeki Düzce depreminde enkaza döndü. Naci Topkara, 26 saat enkaz altında kalırken eşi ile enkaz altında verdiği mücadelede eşini kaybetti.

Kültür mahallesinde 6 katlı binanın çökmesi ile çok sevdiği eşini kaybeden emekli öğretmen Naci Topkara o anı hala unutamadığını söyledi. Dostluğu bozulmasın diye 6 yıl arkadaş kaldıktan sonra hayatını birleştiği Hatice Topkara, 12 Kasım depreminde kollarında can verdi.

Yaşadığı o anı unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Naci Topkara, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Akşam yemeği sırasında depreme yakalandık. Sallantı ile mutfakta cam porselen ne varsa üzerimize geliyordu. Eşimi korumak için kapının girişine sığınmaya çalıştık. Bir anda bina çöktü. Enkaz altında zaman geçmek bilmedi. Eşimle sürekli konuşmaya çalışıyorduk. İkinci sarsıntıda eşim başına aldığı kirişle kollarımda öldü. Ben hayat üçgeni altındaydım. Kolumda eşimin başını ve kirişi hissediyordum. Sesim, dayanacak gücüm kalmamıştı. Sesimi duyurabilmek için moloz taşlarını birbirine vurarak ses vermeye çalıştım. Beni deprem enkazından Fatih Uğurlutaş kurtardı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra tedavi olmak üzere Ankara’ya götürüldüm. Ben hastanedeyken eşim toprağa verildi. Hem diyabetliydim hem de 26 saat enkaz altında kalmıştık.”

Topkara, hayran olduğu eşini unutmasının mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Unutulur mu, unutmak mümkün mü? Her gün acılarımız tazeleniyor. Eşime çok hayrandım aşıktım. Nasıl unutabilirim ki? Onunla yaşıyorum o hayatımın bir parçası.”

12 Kasım Düzce depreminde eşini kaybettiği ve 26 saat enkazda kaldığı binanın resmini gösterirken duygulanan Topkara, “Bu resim ulusal basında yayınlanmak üzere çekildiğinde tarih 13 Kasım 2009 ve saat 13.30 idi. Yani o zaman ben enkazın altındaydım” dedi.

Enkaz altından çıkan ve hayata dönen Naci Topkara, 5 kez ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu.







KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER