ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Eylül 2014 Pazartesi 22:57

Bu da çekirdek çitleme yarışması

Bu da çekirdek çitleme yarışması

Denizli'nin Çivril ilçesinde, ay çekirdeğinin tanıtımı için 'Çekirdek Yeme Yarışması' düzenlendi.


Yaklaşık 45 bin tonluk çerezlik ayçiçeğiyle Ege Bölgesi üretiminin yüzde 91'ini, Türkiye genelinin ise yüzde 26'sını karşılayan Denizli'nin Çivril ilçesinde, ay çekirdeğinin tanıtımı için 'Çekirdek Yeme Yarışması' düzenlendi.

Bu yıl 20'ncisi tertiplenen Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali'nde düzenlenen 'Çekirdek Yeme Yarışması' büyük ilgi gördü. Startını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin verdiği yarışmada, 19 kişi 5 dakikalık süre içinde önlerine konulan çerezlik çekirdekleri çitleyerek tüketmeye çalıştı. Yarışmayı Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan izledi.

İki hakem tarafından kontrol edilen yarışma sonunda kalan çekirdekler tek tek tartılarak en fazla çekirdek yiyen 3 yarışmacıya hediyelik altın takdim edildi.

'ÇEKİRDEKLE MÜCADELE ETTİM'

Yarışmanın ardından bir değerlendirme yapan Bakan Zeybekci, "Bir şey tanıtmak istiyorsan herhalde böyle bir yöntem en iyisidir. Bugüne kadar ilk defa gördük. Ama bir (eski) belediye başkanı olarak, önceden çekirdekle mücadele etmiş birisi olarak böyle bir yarışma düzenlemek ne kadar şey, o da işin esprisi tabi. Ben bu fikri bulanları tebrik ediyorum. Çivril’in ürünlerini tanıtmak için çok güzel bir yöntem. Çok enteresan. İlk defa karşılaştığımız şey. Güzel bir yarışmaydı.” dedi.

Yarışmada birinci olan Can Cantürk de, organizasyonun güzel olduğunu belirterek, “Ülkenin bir çok yerinde yapılması gereken organizasyon. Çivril'in elmasının, çekirdeğinin meşhur olduğunu biliyoruz. Birinci olduk. Zorlanmadım, çok kolaydı. Her gün yemiyorum, burada yedim. Normalde severiz çekirdeği.” diye konuştu.

Yarışmada üçüncü olan Nadide Deniztürk de, yarının güzel ve eğlenceli olduğunu altın aldığını kaydetti. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, ilçelerinin Türkiye’nin en çok ve en kaliteli çekirdeği yetiştiğini anlattı. Güven, “Biz de bunu ön plana çıkartalım uluslararası tüccarlara ve insanlara anlatalım diye yaptık. Farklılık olsun diye düşünüldü.” şeklinde konuştu.













KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER