ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2013 Cumartesi 15:48

Böyle trafik polisi görülmedi

Böyle trafik polisi görülmedi

Araçlarını trafikten men ettiği aileye kendi otomobilini verdi.


Polis memuruna ait otomobille Balıkesir’e giden gencin ailesi ve nişanlısı, askerlik görevini tamamlayan Gökhan Sipahi'yi de yanlarına alarak dönüş yolunda otomobili polis memuruna teslim etti.

Bursa-Yalova karayolu üzerinde trafik denetimi yapan polis ekipleri, Sakarya’dan Balıkesir’e giden Göksel Sipahi’nin kullandığı otomobili durdurdu. Aracın evraklarını kontrol eden polis memuru Barış Karabatak, evraklardan birisinin eksik olduğunu fark ederek aracı trafikten men etti. Balıkesir’de vatani görevini yapan çocuklarını almak için yanına gitmek istediğini söyleyen Göksel Sipahi, Ayşe Sipahi, Gürsel Sipahi ve tezkere alacak olan Gökhan Sipahi’nin nişanlısı Bilgenur Bıçak bir süre denetim noktasında bekledi. Bu sırada polis memuru Karabatak’ın yanına gelen Bilgenur Bıçak polis memuruna durumu anlattıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın ağlamasına dayanamayan polis memuru Karabatak yeni aldığı otomobili aileye emanet verdi. Polis memurunun otomobiliyle Balıkesir’e giden aile teskeresini alan çocukları Gökhan Sipahiyi de yanlarına alarak dönüş yolunda aracı sahibine teslim etti. Kendi eksik evraklarını tamamlayan aile daha sonra Sakarya’ya doğru yola çıktılar.

DALGA GEÇTİĞİMİ DÜŞÜNDÜLER

Aracın olay günü trafik belgesi olmaması nedeniyle trafikten men edildiğini söyleyen polis memuru Karabatak, "Aileye yasa gereği aracı trafikten men edeceğimi söyledim. Bana Balıkesir’in Balya İlçesi’nde asker olan çocuklarını almaya gittiklerini söylediler. Hatta araç içerisinde birde bayan vardı. Aracın içerisindeki bu bayan askerdeki gencin nişanlısıymış. Aracı bırakmam konusunda çok direttiler. Ama ben görevimin gereğini yaparak aracı trafikten men ettim. Ardından aileye kendi aracımı verebileceğimi söyledim. Buna çok şaşırdılar. ‘Hem aracımızı bağlıyorsun hem de aracımı vereceğim diye bizimle dalgamı geçiyorsun?’ dediler" diye konuştu.

Yaptığı iyiliğin karşılığında yalnızca aracının içerisinde sigara içilmemesini isteyen Karabatak, "Kurallara uymaları konusunda da uyararak aracımı onlara teslim ettim. Benim aracımla gidip asker oğullarını aldılar. Daha sonra aracımı teslim ettiler. Helalleştik yollarına devam ettiler" dedi.

KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Olayın ardından teskeresini alarak Sakarya’ya dönen Gökhan Sipahi, "Ailem beni almaya geldiklerinde yolda trafik polisi tarafından araçları bağlanmış. Telefonda nişanlımın ağladığını duyunca içimi bir korku sardı. Aklıma türlü türlü şeyler geldi. Ancak polis memuru Barış Karabatak’ın kendi aracını tahsis etmesiyle ailemin beni alması sağlandı. Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ağabey Göksel Sipahi ise kardeşi Gökhan’ı almaya giderken başlarından geçen olayı şöyle anlattı:

"Bursa’nın Gemlik ilçesinde alkol kontrolü yapan bir ekip tarafından durdurulduk. Aracın içinde ailem, kardeşimin nişanlısı ve babam vardı. Aracımızın evrakları içerisinde ruhsatta trafik tescil belgesi olmaması sebebiyle aracımız bağlandı. Oradaki görevli polis memuru Barış Bey hiçbir çıkarı olmadan kendi aracını takdim etti. Balıkesir Balya içerisine gittik dönüşte tekrar arabasını problemsiz bir şekilde kendisine teslim ettik. Bu örnek davranıştan dolayı kendisine teşekkür ediyorum ve tüm emniyet personeline örnek olmasını diliyorum."

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER