ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 00:30

Boğaziçi Köprüsü’nden nefes kesen atlayış

Boğaziçi Köprüsünden nefes kesen atlayış

Boğaziçi Köprüsü’nden paraşütle atlayan 71 yaşındaki Ekin, en yaşlı kişi olarak, en alçakta paraşüt açıp rekor kırdı.


Dünyaca ünlü emekli SAT komandosu Namık Ekin, yine bir rekora imza attı. Boğaziçi Köprüsü’nden paraşütle atlayan 71 yaşındaki Ekin, en yaşlı kişi olarak, en alçakta paraşüt açıp rekor kırdı.

Boğaziçi Köprüsü’ne saat 12.00’da gelen Namık Ekin, araçtan inerek köprü korkuluklarına gitti. Ekin’in eşi Fatma Ekin ve vatandaşlar da Ortaköy Sahili’nde endişeli gözlerle rekor denemesini takip etti. Daha sonra eski SAT Komanda Namık Ekin, kendini köprü korkuluklarından aşağıya bıraktı. Endişeli bakışlar arasında Namık Ekin, suya 20 metre kala paraşütünü açtı. Daha sonra denize sağlıklı bir iniş gerçekleştirdi. Ekin, kendisini bekleyen botla Ortaköy Sahili’ne çıktı. Sahilde bekleyen Fatma Ekin ve vatandaşlar, Namık Ekin’i tebriklerle karşılandı.

İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Namık Ekin, “En yaşlı ve en alçaktan atlayıp, en alçakta paraşüt açan kişi olmak için uğraştık. Allah bize nasip etti. Şimdi 10 gün 10 gece akvaryumda en uzun kalma rekorunu kırmaya çalışacağım. ardından da 178 ton ağırlık kaldırma var. Bu köprü benim için çok önemliydi. Bu atlayışı karıma ve tüm amatör sporculara hediye ediyorum. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsavut’a teşekkür ediyorum. Sponsor oldu" dedi.

Bundan sonra amacının 3. köprüden atlamak olduğunu söyleyen Ekin, "Cumhurbaşkanımıza yazı yazdık. İnşallah açılışta atlamak istiyorum. Paraşütüm de Türk bayrağı şeklinde olacak. Onu da Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim" diye konuştu.

İŞTE O ANLAR...

Ekin, bu tür olayların çok gösterişli olması gerektiğini de söyleyerek, “Ancak bir engelle karşılaşırız diye böyle sessiz sedasız yaptık" dedi.

En yaşlı olarak rekor kırdığını söyleyen Ekin, "Bundan sonra yapacak kişinin 72 yaşında olması gerek. Bir haftadır heyecan vardı. Eşim de aynı heyecanı yaşıyordu. Sayın valimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu bilgi teknik işi. Bundan sonraki rekorlarımda Türkiye el ele verip ülkemizi tanıtmalıyız" şeklinde konuştu.

Köprüde yaşanan intihar olaylarına da değinen Namık Ekin, “İntihar ediyorlar ya hayat çok tatlı. Kesinlikle düşünmesinler. Oraya çıkınca anlıyorsunuz. Hayat yaşamaya değer" dedi.








KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER