ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2014 Perşembe 15:11

Benzin fiyatı 5 lirayı geçince...

Benzin fiyatı 5 lirayı geçince...

İzmit'te özel bir şirkette çalışan Fatih Demirkol, benzin fiyatı 5 lirayı geçince motosikletini sattı ve bisikletine motor taktırdı.


Zabıtan Mahallesi’ndeki evinden ilçe merkezinde bulunan işyerine her gün motosikletiyle gidip gelen, iki çocuk babası 37 yaşındaki Demirkol, artan benzin fiyatlarının bütçesini sarsması üzerine arayışa girdi.

Yaklaşık 10 yıldır kullandığı bisikletine motor taktırarak benzine ödediği parayı azaltmak isteyen Demirkol, bunun için İzmit Sanayi Sitesi'ndeki bir bisikletçiye gitti. Yaklaşık 500 liraya motor taktıran Demirkol, “Özel bir şirkette çalışıyorum. İşyeriyle evim arasındaki mesafe epey uzak. Gidip gelmek için motosikletimi kullanıyordum. Motosiklet için epey benzin parası veriyordum, bu da aylık benim bütçemi sarsıyordu. Sürekli gelen zamlarla yakıt masrafı, içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben de çareyi motosikleti satarak, kullandığım bisikletime motor taktırmakta buldum. Motosiklet kullandığım zaman aylık 200 lira benzin parası verirken bisiklet kullandığımda bu miktar 60 liraya kadar düştü." dedi. Fatih Demirkol, bisikletlerde plaka ve vergi de olmadığı için işinin daha da kolaylaştığını söyledi.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER