ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 13:07

Baştuğ: Sağlıkta 90 gün projesi ile yeni bir dönem başlıyor

Baştuğ: Sağlıkta 90 gün projesi ile yeni bir dönem başlıyor


Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından tüm illerde uygulanmak üzere geliştirilen 90 Gün Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Baştuğ, 90 Gün Projesi ile ülke genelindeki tüm kamu hastanelerinde, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak için 90 gün gibi bir sürede bazı yeniliklerin hayata geçirileceğini söyledi. Projenin Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Önce İnsan’ sloganı ile başlatılan Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında geliştirildiğini belirten Bağşuğ, projenin nihai amacının hasta ve çalışanlarının gönlünü kazanmak olduğunu kaydetti. Baştuğ, şunları dile getirdi: "Proje, ‘Hedeflerle Yönetim İlkesine’ dayanan bir yönetim çalışmasıdır. 90 gün içinde Merkez Yönetim Teşkilatıyla koordineli olarak tüm kamu hastanelerimizde bir takım yenilikleri hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımızı tamamlama süremiz 90 gün. 90 günün sonunda tamamlanan çalışmalar, rutin olarak sağlık hizmeti kapsamında sunulmaya devam edilecek."

Üç ana hedef doğrultusunda yürütülecek çalışmaların 90 gün içerisinde ildeki tüm kamu hastanelerinde tamamlanmış olacağının altını çizen Baştuğ, "Projede esas olan daha etkin bir yönetişim geliştirerek, hasta ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmaktır. Bu ana hedefler ekseninde ülke genelinde 24 binden fazla görev tamamlanarak önemli bir mesafe kat edilmiş olacak. 90 gün projesi ile sağlıkta yeni bir dönem başlıyor." diye konuştu.

Yine proje kapsamında İl Genel Sekreterliklerin diğer illerle eşleştirildiğini aktaran Baştuğ, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Aydın İl Genel Sekreterliği ile eşleştirildiğini ifade etti. Baştuğ, "Bu eşleştirmelerle iki taraf birbirinin çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi paylaşımında bulunacak ve bu sayede çapraz denetim sağlanarak hizmet kalitesi daha da artırılmış olacak." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER