ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2013 Çarşamba 18:16

Başkan'ın korumaları gazeteci dövdü

Başkanın korumaları gazeteci dövdü

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın korumaları bir vatandaşla iki muhabiri hastanelik etti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Adıyaman temaslarını takip eden iki muhabir, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın yakınları tarafından darp edildi. Darp edilen muhabirlerden Nazım Keleş’in parmağı kırıldı ve kamerası kullanılamaz hale getirildi.

ÖNCE VATANDAŞI SONRA MUHABİRLERİ DÖVDÜLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un TPAO Konferans Salonunda gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantısındaki konuşması sırasında yanına yaklaşarak yazdığı mektubu vermek isteyen İbrahim Karaca isimli bir vatandaşı apar topar dışarı çıkaran ve tartaklayan kişileri görüntülemek isteyen iki basın mensubu aynı şahısların saldırına uğradı. Saldırıda bir basın mensubunun parmağı kırılırken, kamerası da kullanılamaz hale getirildi.

BAŞKAN'LA İLGİLİ MEKTUP VERECEKTİ

Çeşitli ziyaretlere katılmak üzere Adıyaman'a giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un TPAO Konferans Salonundaki konuşması sırasında yanına yaklaşan bir vatandaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile ilgili yazdığı mektubu Kurtulmuş’a vermek istedi. Vatandaş Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın korumaları tarafından apar topar dışarı çıkarılarak tartaklandı. Olayı görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı Adıyaman Muhabiri Cihan Kizir ile Mercan TV Muhabiri Nazım Keleş de korumaların hışmına uğradı.

PARMAĞI VE KAMERASI KIRILDI

Gerçekleştirilen saldırıdan dolayı parmağı ve kamerası kırılan Mercan TV muhabiri Nazım Keleş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedaviden sonra darp raporu alarak Büyükaslan'ın korumalarından davacı oldu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi olan Mercan TV çalışanı Nazım Keleş yaşanan acı olayı şöyle özetledi; “TPAO sosyal tesislerinde düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un kürsüde konuştuğu esnada bir vatandaş elindeki kağıdı Kurtulmuş’a uzatmak isterken, Adıyaman Belediyesi çalışanları tarafından dışarı atıldı. Bu olayı fark edince hemen dışarı atılan şahsı takip ettim. Daha sonra şahsın darp edilmesini kameramla görüntülerken, bir meslektaşımla birlikte saldırıya uğradım ve kaseti gasp edildi. Daha sonra kasetin Adıyaman Belediyesi çalışanları tarafından gasp edildiği ortaya çıktı. Olay büyünce bu kişiler kasetimi tekrardan bana gönderdiler. Bu görüntüleri mahkemeye delil olarak sunacağım. Şuana kadar emniyet güçlerine yalnızca ben verdim. Sanırım diğer arkadaşımda emniyet güçlerine ifade verecektir. Ayrıca beni darp edenleri gören görgü tanıklarımda var. Meslektaşım Sercan Şakar’da yaşadığım acı olaydan dolayı gördüklerini emniyet güçlerine anlattı. Hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa bütün yollara başvuracağız. Elimde hastaneden aldığım darp raporum da var. Şuanda parmağımdaki kırıktan dolayı kolum sarılmış durumda. Bu saldırıyı bütün basın mensuplarına yapılmış olan bir saldırı olarak görüyorum. Vatandaşın sorununu bütün kamuoyuna duyurmak için çaba sarf ederken, saldırıya uğramış olsam bile bu işin peşini bırakmayacağım.”

VATANDAŞ DA HASTANELİK OLDU

Kurtulmuş'a mektup vermek isteyen ancak Adıyaman Belediye Başkanı NEcip Büyükaslan'ın koruma engeline takılarak darp edilen vatandaş da hastanelik oldu.

Olay anında yaşadıklarını ve mektupta da yer alan derdini Adıyaman’da Bugün Gazetesi okuyucularıyla paylaşan talihsiz vatandaş İbrahim Karaca, gözünde ve göğsünde aldığı darbelerden dolayı şişlikler ve morarmalar olduğunu dile getirerek, bunu yapanlardan davacı olduğunu söyledi. 8 yıl önce belediyeye ait bir aracın altında kalarak hayatını kaybeden oğlundan dolayı kendisine verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Karaca, “Ben kalp hastası bir vatandaşım. 7 nüfusa 3 ayda bir aldığı 800 lira özürlü maaşı ve tütün satışı ile bakıyorum. 11 Ekim 2005 yılında 22 yaşındaki oğlum belediyenin mikser aracının altında kalarak can verdi. O gün bizi ziyaret eden ve şikayetçi olmamamız karşılığında diğer oğlumu işe koyma sözü veren Belediye Başkanı bu sözü yıllardır tutmadı. Sadece birkaç yıl önce bana 5 bin TL teklif ederek, bu olayı kapatmamızı istedi. Bende bu tekliflerini geri çevirdim. Benim bütün derdim işsiz olan oğluma verilen iş sözünün tutulması. Bu derdimi daha önce Başbakana da anlatmak istemiştim onunla görüşemedim ama Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Çelik’e ve Başbakanımızın yakın korumalarına derdimi anlatmıştım. Hafta sonu da bir başka Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş’a bu derdimi sıraladığım mektubu vermek istedim ama apar topar salondan çıkarılarak darp edildim. Beni vuranlardan birkaçını gördüm ve bu kişiler hakkında şikâyetçi oldum. Bunun hesabını soracağım” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER