ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:42

Başakşehir'de istinat duvarı çöktü

Başakşehirde istinat duvarı çöktü

İstinat duvarının çökmesi sonucu göçük altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, yaralı çıkarılan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.


Başakşehir'de istinat duvarının çökmesi sonucu göçük altında kalan bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Başakşehir Mahallesi Preveze Sokak'ta bulunan bir sitenin istinat duvarı, saat 17.45 sıralarında yola doğru çöktü. Bu sırada yolda seyir halinde olan bir minibüs göçük altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş makinelerinin de yardımıyla bölgede arama kurtarma çalışması yürütüldü.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu, göçük altındaki minibüs içerisinden bir kişinin cesedi çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan bir kişi ise ambulansla hastaneye gönderildi.

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerinde yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadeleri sonucu enkaz altında başka kimsenin olmadığının belirlendiği aktarıldı.

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Ali Yerlikaya ile İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bazı araçların yoldan geçmesinin hemen ardından istinat duvarının çökmesi ve bir minibüsün göçük altında kalması yer alıyor.

Bu arada, ekiplerin bölgedeki çalışmaları ve güvenlik önlemleri sürüyor.

 

- Yerlikaya'dan başsağlığı mesajı

İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başakşehir’de istinat duvarının göçmesiyle enkaz altında kalan bir vatandaşımız yaralandı, bir vatandaşımız da hayatını kaybetti. Vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyorum. Şehrimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Başakşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, göçüğün ardından, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İBB ve Başakşehir Belediyesi teknik ekiplerince yapılan incelemelerde, burada bulunan konutlardan tahliyeyi gerektirecek herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığının anlaşıldığı belirtilerek, "Yapılacak tespitler doğrultusunda hafriyatın kaldırılması ve istinat duvarının yeniden inşa çalışmalarına hemen başlanacaktır." denildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER