ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2013 Salı 15:31

Balkondan gördü Kandilli'yi aradı

Balkondan gördü Kandilliyi aradı

Darıca ilçesinde yaşayan fotoğrafçı Mehmet Yapıcı, evinin balkonundan gökyüzünde ışık saçarak yere düşen yabancı cismi görüntüledi.


Mehmet Yapıcı, 1997 yılından beri gemi fotoğrafçılığı yaptığını söyledi.

Evde otururken eşinin gökyüzünden ışık saçan bir cismi gördüğünü belirten Yapıcı, "Gün batımında ışık oyunu olur, uçakların yönleri değişik gözükür' diye umarsamadım, ‘Boşver' dedim" şeklinde konuştu.

Bir süre sonra eşinin tekrar başka bir şey olduğunu söylemesi üzerine evinin balkonuna çıktığını dile getiren Yapıcı, "Çıplak gözle bakıldığında başka bir şey olduğu belliydi. Fotoğraf makinem yanımdaydı. Hemen fotoğraf makinemi çıkardım ve onunla baktım. Ortasında beyaz bir kor arkasında dumanlar çıkıyordu" ifadesini kullandı.

Yapıcı, söz konusu cismin yanından da bir uçağın geçtiğini anlatarak, şunaları kaydetti:

"Uçakla kıyasladığımda yaklaşık 2 ya da 3 katı büyüklükte olması gerektiğini düşündüm. Çünkü çok büyük ve uçaktan çok uzaktaydı. Sonra kayda başladık ve bunların fotoğraflarıyla görüntülerini çektim."

Olayın ardından Kandilli Rasathanesi'ni arayarak durumu bildirdikleri yetkililerin kendisine, "bundan haberlerinin olmadığını" söylediğini aktaran Yapıcı, "İlk başta bir şaşkınlık yaşadım. Meteor ya da düşen bir uçak olabilirdi fakat içerisindeki beyaz kor gözüküyordu. Dumanlar çok fazla ve büyüktü. Daha sonra meteor olabileceğine karar verdim hala da metor olduğunu düşünüyorum ama belki başka bir şey çıkar bilemiyorum" ifadesini kullandı.

"GÖRÜNTÜLER ÇOK ILGINÇ"

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, olaya ilişkin bazı karelerin çok ilginç olduğunu olduğunu belirterek, "Gökyüzünden böyle düşen cisimler, göktaşı (dogal cisim) ya da insan yapımı yörünge cismi (uydu, roket kalıntısı gibi) olabilir" dedi.

Bu sıralarda düşmesi beklenen bir cisim olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirten Aslan, şunları söyledi:
"Elbette böyle cisimleri gözlemek, düştükleri yerlere etkilerini ve düşme sonucu kendilerinde olan degişimleri incelemek bizler için önemli. Halen böyle cisimlerin düşecekleri yeri önceden doğru tahmin etmek mevcut yetenekler dahilinde degil."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER