ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2014 Cuma 15:22

Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyecek

Balıkçılar Vira Bismillah diyecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balıkçılar balık sezona hazır girmek için çalışmalarını tamamlamak üzere olan balıkçılar, bu sene denizden bol balık beklediklerini söyledi.


Ereğli Bozahane mevkisinde balıkçılar balık sezonu için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. 1 Eylül de sona erecek olan avlanma yasağının ardından sezona hazır girmek isteyen balıkçılar çalışmalarına başladı. Ağları kontrol eden balıkçılar, ağların tamiri ile birlikte balıkçı teknelerinin de bakım onarım çalışmasını yapıyor. Teknelerini karaya çıkararak elden geçiren, alt karinada boya ve tamir işlerini yapan balıkçılar bu sene denizden bol balık beklediklerini belirtti.

    37 yıllık balıkçı Musa Atasoy, bu sene denizden bol balık beklediklerini kaydetti. Atasoy konuşmasında "Valla umudumuz var. Lüfer çinekop kendisini gösterdi. Torik çıktı. Havyar tutar mı tutmaz mı bilmem. Tutarsa güzel balıkçılık olacak. Bu şimdi havaya bağlı. Sezon açıldığında istavrit, Palamut sarıkanat, lüfer çıkar. Biz gırgırcıyız. Ama 15 Eylül' de de trol balıkları çıkar. Barbunya ve mezgit çıkar. Hazırlık olarak ağlarımıza bakıyoruz, motorlarımızı boyuyoruz. Eksiklerimizi hallediyoruz. Motoru karaya çekerek karinayı motorun altını boyayacağız." dedi.

    Bir diğer balıkçı Ekrem Töre ise konuşmasında çalışmalarına sezon için erken başladıklarını balık işinin nasip olduğunu ve balığın bol olup olmamasının ise hava şartlarına bağlı olduğunu ifade etti.



















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER