ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 20:04

Bakan’dan YHT açıklaması: "Kafamda soru işareti..."

Bakandan YHT açıklaması: "Kafamda soru işareti..."

Bakan Lütfi Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın startı ile bugün Ankara’dan başlayan ve İzmit yakınlarında teknik bir arıza yapan Ankara-İstanbul YHT treni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren’in İzmit yakınlarında arıza yapmasıyla ilgili olarak, “Sadece kafamda küçük bir soru işareti nötr olan bir bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası söyleyeyim. Hiç durmaya da bilirdik, yolumuza devam da edebilirdik” dedi.


Teknik bir düzeyde uzman bir kişi olmadığını ama kendisine verilen bilgileri paylaşacağını ifade eden Elvan, kataner telindeki teknik bir arıza nedeniyle terin durduğunu ve 15 dakika süreyle trenin durdurulduğunu ifade etti.

Güvenlik amacıyla trenin durdurulduğunu söyleyen Elvan, gerekli kontrollerin yapılmasından sonra trenin yoluna devam ettiğini kaydetti.

Trenin makinistine sorduğunu ve 15 yıldır makinist olan birinin ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Bakan Elvan, “Öndeki trende herhangi bir şey olmayıp da tabi böyle bir şeyle karşılaşmak insanın kafasında bir soru işareti bırakıyor ama arkadaşlarımızın bana ilettiği teknik bir konu. O kataner tellerindeki arızadan dolayı tren durduruldu. Normalde aslında tren seyahat ediyordu. Ama güvenlik amaçlı durduruldu. Devam edebilirdik. Oradaki kataner telleri kontrol edildikten sonra seyahatimize devam ettik” diye konuştu.

Bakan Elvan, daha öncede Ankara-İstanbul hattında sabotajların olduğunun ve şimdi de bir sabotaj ihtimalinin olup olmayacağı yönündeki soruya ise şunları söyledi:

“Nötr olan bölümde yani elektriğin olmadığı bir bölümde kataner telini tutan metal bir bağlantının aşağı inmesi söz konusu ve hadise bundan ibaret. Dolayısıyla daha önceki trende bu olmadı. Çünkü bizden 15 dakika önce birinci tren geçti. Onun için net olarak bir şey söylemem mümkün değil. Sadece kafamda küçük bir soru işareti nötr olan bir bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası onu söyleyeyim. Hiç durmaya da bilirdik devam da edebilirdik. Normal sabotaj olmaya da bilir. Ben bir şey söylemiyorum. Elbette o konuda herhangi bir şey ifade etmem mümkün değil. Bu teknik bir arıza. Makinistin de bana ifade ettiği gibi ilk kez böyle bir şeyle karşılaşılıyormuş.”

Güvenlik nedeniyle trenin elektriğini kestirenin kendileri olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, “Güvenlik amaçlı olarak elektriği kestirdik. Ama treni biz durdurduk. Yolumuza devam edebilirdik” dedi.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER