ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 10:44

Bakan ünlü sanatçıyla birlikte şarkı söyledi

Bakan ünlü sanatçıyla birlikte şarkı söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sanatçı Murat Kekilli ve halk oyunları grubuyla birlikte türkü söyledi.


Aşık Veysel’in "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü seslendiren Bakan Kılıç, gençlere birbirlerine karşı destek çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Lider ülkenin lider gençleri" sloganıyla ATO Congressium’da Gençlik Merkezi Günleri düzenlendi. 3 gün sürecek programın açılışında, Aşık Veysel’in "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü söyleyen Murat Kekilli’den, Bakan Kılıç’a türküyü birlikte okuma teklifi geldi. Bakan Kılıç da Kekilli’yi ve halk oyunları ekibini kırmayarak türküyü birlikte söyledi. Kekilli bunun üzerine geceye katılanlardan bakan için alkış istedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Kılıç, Türkiye genelinde 182 gençlik merkezi bulunduğunu, 202 gençlik merkezinin ise inşaat halinde olduğunu belirtti.

Dün TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinin kabul edildiğini hatırlatan Kılıç, önümüzdeki dönemde gençlere daha fazla hizmet sunacakları kaydetti.

Gençlik merkezlerinin kolay inşa edilmediğini vurgulayan Kılıç, "Gençlik merkezlerinin içerisi kolay donatılmıyor, buralarda eğitim verecek eğitmenlerini bir araya gelmesi kolay olmuyor. Sizlere sunulan bu imkanlardan sonuna kadar faydalanın. Bunun dışında hiçbir çalışma ülkemizin geleceğine fayda getiremez" dedi.

"SİZLERİ ÇİFT KANATLI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Kılıç, şunları söyledi:

"Son 12 yılda Türkiye’de neler oldu? Her biriniz okuyorsunuz, okuduğunuzu değerlendiriyorsunuz. Ama Türkiye’nin son 12 yılda yaptığı sıçrayışı iyi bilmeniz lazım. Şuan sizin elinizde olan imkanlar sizden önceki neslin elinde olmayan imkanlardı. Elinizde olan imkanlardan iyi faydalanın. Geçmişte bu kadar kuvvetli bir gençlik çalışması içerisinde maalesef olamadık. Şu an çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sizlere kendinizdeki özgüveni taşımak için her türlü desteği vermek için yapıyoruz bunları. Sizleri çift kanatlı yetiştirmek istiyoruz. Biliyorsunuz kuş iki kanatla uçar. Bir yandan milli ve manevi değerleri bileceksiniz ama aynı zamanda ilmi ve fenni de öğreneceksiniz. Dolayısıyla gençlik merkezlerimizdeki değerler eğitimi, Kur’an-ı Kerim dersleri, hat, Osmanlıca aynı zamanda yabancı dil dersleri, ney, keman gibi farklı enstrümanların öğretilmesi, hep sizlere küçük küçük birer destek. Milletimize daha iyi hizmet edebilmeniz için verilen imkanlar. Gençler şunu unutmayın; Maalesef herhangi bir şekilde bir olumsuzluk peşinde koşanlar olduğu zaman ilk etkilemeye çalıştıkları gençler oluyor. Bunu yakın zamanda da tecrübe ettik. Bunu gördüğümüz zaman gençlik merkezi ve kamp çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Bu değerlendirmeleri yaptığımız sırada Başbakanımızla görüşürken gençlik merkezleri ve kamplara özel önem verilmesi konusunda hem mutabık kaldık hem talimatlarını aldık. Biz gençlik merkezlerimizin sayılarını ve fiziki imkanlarını hızlı bir şekilde geliştirmek üzere şu anda çalışmalarımıza devam ediyoruz."

"BU YASA KALDIRILSA TÜRKİYE BÖLÜNÜR’ DİYE YILLAR YILI SÖYLENEN TEZ, BİR GECEDE YIKILDI"

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin açılışını yaptığını hatırlatan Kılıç, "Şu anda Ankara’daki en büyük imam-hatip lisesinin açılışını yapmış olduk. Orada bakanlığımızın da bazı yatırımları, destekleri oldu. Daha sonra Pursaklar’daki bir meslek lisesinde kardeşlerimizle bir araya geldik ve şunu gördük; Aralarında bir ayrım yok. Gençlerimiz gerçekten birbirlerini seviyorlar ve anlıyorlar. Sizler birbirinize karşı çok müsamaha gösteren ve birbirini dinleyen gençlersiniz. Ama unutmayın çok yakın zaman öncesine kadar sizin aranıza ayrım sokmaya çalışanlar vardı. Sizler gençler olarak bu ayrımlara karşı duracaksınız. Bundan çok yakın bir zaman öncesine kadar bu salonda bulunan bazı kardeşlerimize üniversitede okuma imkanı kapalıydı. Neden, inançları uğruna seçtikleri giyim tarzından dolayı, başörtülerinden dolayı üniversitelere gitmeleri kısıtlanmıştı. Peki onun bir mantığı var mıydı, hayır. Peki ’Bu yasa kaldırılırsa Türkiye bölünür’ diye yıllar yılı söylenen, dile getirilen o teze ne oldu? Bir gecede yıkıldı ve gitti. Peki o tez yıkıldı, kenara kondu. Türkiye daha mı güçlendi, zayıfladı mı? Milletimiz birbirine karşı çok daha yakınlaştı mı yoksa ayrım mı girdi? Burada berabersiniz, üniversitelerde berabersiniz, okullarımızda berabersiniz. Böyle bir ayrım var mı aranızda? Yok. Suni olarak ortaya konan gündemlerin hiçbir zaman peşinden koşmadık ve koşmayacağız. Bizlerin üzerinde olan sorumluluk sizlere en iyi imkanları sağlamak, aranızdaki ayrımı yok etmek. Ama sizlere de büyük görevler düşüyor" açıklamasında bulundu.

"MİLLİ İRADEYİ HİÇBİR ZAMAN YERE DÜŞÜRMEYECEKSİNİZ"

Gençlere destek çağrısında bulunan Kılıç, "Tarihinizi iyi bilerek, geleceğe yürüyeceksiniz. Gazi Mustafa Kemal’in bu milletin önünde verdiği mücadeleyi iyi bileceksiniz. Daha sonra verdiğimiz demokrasi mücadelesini iyi bileceksiniz. Ülkemizin önüne engel koymaya çalışanlara karşı sağlam duracaksınız. Milli iradeyi hiçbir zaman yere düşürmeyeceksiniz. Çünkü şunu unutmayın; TBMM’de konuşma yaptığımız kürsünün arkasında ne yazar; ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Milletimize tependen bakanların artık bu ülkede başarı elde etmeleri mümkün değil. Milletimizle beraber olanlar, derdiyle dertlenenler, ülkemizi geleceğe taşımak isteyenler ve milletin söylediğine kulak verip milletin istediğini icraatlarına koyanlar, başarılı olacaktır. İşte AK Parti’nin sırrı budur. Ben sizinle açık konuşuyorum. Ama milletle beraber olursanız, her gün herkesle hemhal olursanız, farklı fikirlerle müzakere ederseniz o zaman başarıya ulaşıyorsunuz ama sokaklara çıkarak değil. Sokaklarda birbirini ortaya katarak değil" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SOSYAL MEDYADA DUYARLIKLIK ÇAĞRISI

Gençlere kitle iletişim araçlarına karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunan Kılıç, "Sosyal medya bir iletişim aracı, bilgilerin paylaşıldığı bir araç ama sosyal medyada yazılan her şey doğru değil. Bunu da iyi bilmeniz lazım" dedi.

Kılıç, en doğru iletişim yönteminin yüz yüze iletişim olduğunu, karşılıklı iletişimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtti.

Gençlere, "İyi inceleyin, analiz edin" diyen Kılıç, onlardan beklentilerini şöyle sıraladı:

"Şunu da unutmayın. ’Kim var’ dendiği zaman sağına soluna bakmadan ’Ben varım’ diyen gençlik, biz bunu istiyoruz. Aranızda hiçbir fark yok. Hepiniz yaratılmışların en şereflisi olan eşref-i mahlukatsınız, hepinizi yaratan aynı. Onun için biz ne diyoruz ’Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü.’ Dolayısıyla birbirinizi seveceksiniz, birbirinize karşı müsamahalı olacaksınız, birbirinizin dertleriyle dertleneceksiniz. Bunu başardığınız zaman bu milleti, devleti hiç kimse tutamaz. Aranıza ayrılık tohumu etmeye kalkanlara prim vermeyin. Tarihinizi iyi bilin ve tarihinizle gurur duyun. Sizin ecdadınız çok büyük işler başardı. Bununla gurur duyun ve aldığınız o güçle geleceğe yürüyün."

Kılıç, programın ardından Türkiye’nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde görevli öğrencilerin açtığı stantları dolaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait ebru sanatı standında ebru yapan Bakan Kılıç, daha sonra hat, tezhip, ahşap oymacılığı, bakır işlemeciliği gibi çeşitli atölyelerin faaliyetlerinin sergilendiği stantları tek tek gezdi ve bilgi aldı.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER