ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 13:31

Aydınlılar birleşti

Aydınlılar birleşti

Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aydınlılara ait çeşitli dernekler, federasyon çatısı altında birleşti.


Aydınlı dernekler adına basın açıklaması yapan Kamu Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, yedi derneğin biraraya gelmesiyle Aydınlıların güç birliğine gittiğini söyledi.

İzmir’de yaşayan Aydınlıların, nüfus potansiyeli itibariyle beşinci sırada yer aldığını aktaran Doğruyol, "İzmir ilinde yaşayan Aydınlılar olarak yedi adet derneğimiz mevcuttur. Kültürüyle, yaşam şekliyle, şivesiyle ve pek çok yönüyle İzmir'le en fazla içli dışlı, kaynaşmış olan il Aydın'dır. İzmir'de yaşayan Aydınlılar olarak, diğer hemşehri derneklerine baktığımızda sanki İzmir’de hiç Aydınlı yokmuş gibi davranılmasıyla Aydınlılar olarak bizlerin de var olduğunu, ortaya çıkma zamanının geldiğini gösterme gereği hasıl olmuştur. Nüfus kayıtlarına göre İzmir’de yaşayanlar arasında beşinci sırada olan Aydınlılar, bundan sonra İzmir’de 'Biz de varız' demektedir. Kaldı ki binlerce Aydınlı da nüfus kayıtlarını İzmir’e aldırmış olmasından dolayı İzmirli olarak görünmektedir. İlimizde bulunan yedi Aydınlı derneğimizi federasyonlaştırmak için yola çıkmış bulunmaktayız." dedi. Aydınlılar Federasyonu olarak bütün Aydınlıları kucaklamak istediklerini belirten Doğruyol, "Aydınlıları biraraya getirmek, üyelerimiz arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, ilimiz kültürünü ve yöresel değerlerini korumak ve yaşatmak, gerektiğinde maddi manevi hemşehrilerimizin yanında olmak ve yaşadığımız ilimizi, yani İzmir’i sahiplenmek, kentin sorunlarıyla ilgili kamuoyu oluşturmak, çözüm yollarıyla ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi aktarmak, kısaca yaşadığımız ile olan aidiyet duygusuna sahip olmak, İzmir'de yaşayan vatandaşlarla bütünleşmek, hemşehrilerimize aidiyet ve kimlik duygusu kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Federasyon çatısı altında toplanan dernekler şunlar: Ege Bölgesi Aydınlı Hemşehriler Derneği, İzmir Aydınlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, İzmir Aydınlılar Derneği, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği, Nazillililer Derneği, İzmir Nazillililer Kültür Dayanışma Derneği ve Bozdoğanlılar Derneği.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER