ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 13:52

Atatürk’ün sevdiği parçalar ilgiyle dinlendi

Atatürkün sevdiği parçalar ilgiyle dinlendi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.


Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, askeri ve mülkü erkan ile öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Merasimde ÇÜ Atatürk Düşünce Kulübü Başkanı Mehmet Menekşe, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli Topçu Kurmay Binbaşı Engin Türkmen ve ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Çanak birer konuşma yaptı.

Organizasyonda 6. Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bando Komutanlığı, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Academic Quartet ve ÇÜ Kültür Müdürlüğü Halk Müziği Topluluğu’nun ortak konseri beğeniyle dinlendi. Atatürk’ün sevdiği, “Sarıkamış, Çanakkale türküleri, Neredesin Sen, Şimdi Uzaklardasın, Biz Atatürk Gençleriyiz, Bülbülüm Altın Kafeste, Sarı Zeybek, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Harmandalı, İzmir Marşı’ndan” parçalarını seslendiren koro davetlilerden büyük alkış topladı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER