ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 14:38

Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu

Atadan Anaya Saygı Koşusu

Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anan Karşıyaka Belediyesi, Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu gerçekleştirdi.


Anayasa Meydanı'nda başlayan ve Zübeyde Hanım'ın kabrinde son bulan koşuya, bu yıl rekor katılımla yaklaşık bin kişi katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasında Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacaklarını belirterek "Bu koşuda derece yapmak önemli değil. Biz Atatürk’e koşuyoruz. Birbirimizle değil Cumhuriyet değerlerini yok etmeye çalışanlarla yarışıyoruz." dedi.

Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar’ın da aralarında olduğu yaklaşık bin kişiyle Anayasa Meydanı’ndan başladı. Yalı Caddesi’ni takip eden sporcular Girne Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne dönüp, 4,2 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri’ne ulaştı. İzmir, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Muğla gibi birçok il ve ilçeden bine yakın Atatürk sevdalısının katıldığı koşu, renkli görüntülere sahne oldu. Erkekler için 15, kadınlar için de 13 ayrı kategoride gerçekleşti. Dereceye girenlere madalya ve tüm sporculara katılım belgesi verildi. Ödül törenine CHP İl Başkanı Ali Engin, İlçe Başkanı Ali Karaege, meclis üyeleri, muhtarlar ve sporcu yakınları katıldı.

Atatürk ilke ve devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu anlamlı günde koşuya katılanlara teşekkür ediyorum. Bazıları Atatürk’ün ölümünün sporla, sanatla anılmasını eleştiriyor. Ancak bilmiyorlar ki Atatürk ölmedi, biz her 10 Kasım’da yeniden doğarız. Her 10 Kasım'da 'İyi ki varsın Atam' diyoruz. İyi ki varsın Atatürk, iyi ki Cumhuriyet’i kurdun. İlke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağız." dedi. Konuşmalardan sonra dereceye girenlere madalyaları verildi.








KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER