ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2019 Cuma 11:17

Ara tatiller turizm sektörünün motivasyonunu artırdı

Ara tatiller turizm sektörünün motivasyonunu artırdı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: “Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken, zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz”


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken, zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz.” dedi.

TÜRSAB’ın 24. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Bağlıkaya, Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni dönemde yapacakları faaliyetlere ilişkin soru üzerine Bağlıkaya, seyahat acenteleri ve seyahat acenteleri birliği yasasının çıkmasıyla ilgili çalışmaların devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Önemli gündem maddelerimizden birisi TÜRSAB Rota. Rotanın yaygın kullanımı, eğitimlerinin devam ettirilmesi ve altyapısında aksaklık varsa onların düzeltilmesi için çalışacağız. İstanbul’da karayolları yol güzergah belgesi ile ilgili sıkıntımız hala devam ediyor. Belediye başkanımızın verdiği söz doğrultusunda görüşmelerimize başladık. Sektör için bundan sonraki adımlardan biri de Ticaret Bakanlığı ile Turquality için çalışmalarımız var. UKOME’lere seyahat acentelerinin kabulüyle ilgili belediyeler yasasında değişiklik için çalışmalarımız var. Geçen dönem başladığımız bitireceğimiz konular var.”

Bağlıkaya, rahat bir döneme değil, çok daha sıkı bir döneme girdiklerini anlatarak, “Değişim hareketi’ olarak yola çıktık. Mesleğimizle ilgili iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

- “Travel Turkey, yalnızca İzmir’in değil, Yunanistan’ın da dahil olduğu bir Ege fuarı olmalı”

 

Bağlıkaya, Travel Turkey İzmir Fuarı’nı, bölge fuarı olması konusunda çalışılması gerektiğini belirterek, “Yalnızca İzmir’in değil, Yunanistan’ın da dahil olduğu bir Ege fuarı olması lazım. Bu önerimizi İZFAŞ ile henüz paylaşmış değiliz, bu düşüncelerimizi onlarla paylaşmak istiyoruz.” diye konuştu.

Bu yılın yabancı ziyaretçi sayısı açısından 45 milyon ile biteceğini öngördüğünü ifade eden Bağlıkaya, “Önümüzdeki yılda bu sayı 50 milyon hedefine doğru gidecek. İnşallah Avrupa’daki bazı eksikliklerimiz de kapatılmış olacak. İyi bir sezon bizi bekliyor. Güvenlik, huzur çok önemli. Ülkemizde bu devam ettiği müddetçe turizme olan ilgi devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

 

- “Erken rezervasyon yüzde 50 indirim ile başladı”

 

Bağlıkaya, tatillerin artık Avrupa standardına oturduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken, zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz. Tatil çok. Seyahat acentelerinin paket alternatifleri çoğalıyor. Yolcu kapasitesi artıyor. Bir tatilde seyahat edemeyen diğerinde ediyor. İç turizmdeki hareketlilik devam ediyor. Kültür turları 3’e, 4’e katlandı. Ben bunun aynı tempo ile devam edeceğini düşünüyorum. Erken rezervasyon yüzde 50 indirim ile başladı. Mart ve nisana kadar yüzde 20’lik indirimlere düşecektir.”

Sömestirde, kültür turları, kayak turizmi ve termal turizmin öne çıktığını aktaran Bağlıkaya, tatillerin yıl boyuna yayılmasının otelciler açısından önemli olduğunu, personelini 12 ay çalıştırmak zorunda olan müesseseler açısından söz konusu tatillerin faydalı olacağını söyledi.

 

- “Otel yatırımcılarımız da turizmcilerimiz de çok cesaretli”

 

Otel yatırımlarına ilişkin soru üzerine Bağlıkaya, yeni teşvik yasasında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Mersin bölgesinde otel yatırımlarının artacağına inananlardanım. Belek, Side’de tahsis olacak arazi yok. 50 milyon turistten bahsediyoruz. Bu taraflar dolduğuna göre Mersin tarafına ve diğer bölgelere doğru yatırımlar kayacaktır. Türkiye’nin her yerini geziyorum. Kötü oteli olan şehir görmedim. Otel yatırımcılarımız da turizmcilerimiz de çok cesaretli.” diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER