ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 18:56

Ahilik bayramında simit ve gözleme izdihamı

Ahilik bayramında simit ve gözleme izdihamı

Ahilik bayramında simit ve gözleme izdihamı yaşandı.


Esnafların piri olarak kabul edilen Ahi Evran'ı anmak için düzenlenen Bursa Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinliklerine simit, gözleme ve poğaça izdihamı damgasını vurdu.

Simitçiler Odası tarafından dağıtılan 5 bin simit, bin 500 poğaça ve 200 kilo gözlemeden tatmak isteyen vatandaşlar neredeyse birbirini ezdi. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen izdihamda, vatandaşlar dağıtılan gıdalardan almak için büyük çaba gösterdi.

İstanbul'da dün baklava dağıtımı sırasında yaşanan izdihamın bir benzeri de Bursa'da yaşandı. Simit, baklava, poğaça ve gözlemeden almak isteyenler birbiriyle yarıştı. Orhan Parkı'nda protokolün katılımıyla düzenlenen Ahi Bayramı'nda esnaflar kurdukları standartlarla halkla buluştu. Bursa Simitçiler Odası, bayram etkinlikleri kapsamında 5 bin simit, bin ayran, bin 500 poğaça, 200 kilo gözleme, 50 kilo baklava, 100 kilo su böreği dağıttı. Dağıtım esnasında izdiham yaşandı. Gıdalardan almak isteyenler birbirleriyle yarıştı. Dağıtılan gıdalar kısa sürede tükenirken, Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar da yaşanan izdiham karşısında vatandaşlara "Sakin olun, herkese yeter." diye seslendi.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER