ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 12:54

Adanalılar Uğur Mumcu'da buluştu

Adanalılar Uğur Mumcuda buluştu

Seyhan Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği Gripin ve Selda Bağcan konserlerini iptal etti


Ermenek'te meydana gelen maden faciasının ardından Seyhan Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği Gripin ve Selda Bağcan konserlerini iptal etti. Buna rağmen Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak isteyen binlerce Adanalı, Uğur Mumcu Meydanı'na akın etti.

    Atatürk Parkı'nda toplanan binlerce kişi ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve alkışlarla süren yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer iş kazalarına dikkat çekebilmek için başlarına baret taktı.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen binlerce Adanalı konserlerin iptal edilmesine aldırış etmeden Uğuru Mumcu Meydanı'nı doldurdu. Türk bayrakları ile alana gelen vatandaşlar 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. Burada kısa bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ermenek'te meydana gelen maden faciasından dolayı konserleri iptal ettiklerini belirtirken Cumhuriyet'e sahip çıkacakları sözünü verdi. Karalar, "Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madencilerimizden hayırlı haberler bekledik. Beklediğimiz haberleri alamadığımız için konserimizin müzik bölümünü iptal ettik. Biz bir büyük Cumhuriyet ailesiyiz. İnşallah 18 kardeşimiz de sağ sağlım kurtulur." ifadelerine yer verdi.

    Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ardından sahneye müzik grubu Gripin ile ünlü sanatçı Selda Bağcan geldi. Sanatçılar vatandaşları selamlarken ünlü sanatçı Bağcan, bu konserin önümüzdeki günlerde yine yapılacağını ve muhakkak Adana'ya geleceğini söyledi.







KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER