ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2014 Cuma 01:25

80 Binde Devr-i Alem Parkı’na yoğun ilgi

80 Binde Devr-i Alem Parkına yoğun ilgi

80 Binde Devr-i Alem Parkı Konyalıların akınına uğradı. 5 günde yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.


Meram Belediyesi tarafından  hizmete açılan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’na Konyalılar yoğun ilgi gösteriyor. Açıldığı günden itibaren parkı 5 günde yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda yapılan park 3 bölümden oluşuyor. Masal kahramanlarının bulunduğu “Pamuk Şekeri” ve dinozor maketlerin yer aldığı “T-Reks” adlı bölüm özellikle çocukların büyük beğenisini topluyor. Ziyaretçiler masal kahramanları ve dinozor maketlerle resim çekinebilmek için birbirleriyle yarışıyor.

Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde atalarımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin bulunduğunu “Cihan-ı Türk” adlı bölüm ise yetişkinlerin yoğun ilgisine mazhar oluyor. 120 maketin bulunduğu bu bölümde 6 dilde bilgi veren otomatik makineler bulunuyor. Yurt dışındaki tarihi eserlerin maketleri 1/25, yurt içindeki tarihi eserlerin maketleri ise 1/20 ölçeğinde.

En çok bilinen 25 masal kahramanının olduğu "Pamuk Şekeri" adlı bölümde ortam canlandırmaları da yer alıyor. Burada ünlü komedyenler ve 13 Türk büyüğünün büstleri de bulunuyor. Masal ağacı da çocukların vazgeçilmezi. 51 metre uzunluğundaki Osmanlı Kadırgası da bu bölümde yer alıyor. Bu kadırga kafeterya olarak hizmet veriyor.
KONYA İÇİN ÇOK FARKLI BİR YATIRIM

Parkı ziyaret eden vatandaşlar özetle şu ifadeleri kullandılar:
“Çok güzel ve eğlenceli bir park olmuş. Meram’a mükemmel bir park kazandırılmış. Yapanlardan Allah razı olsun. Parkı çok ilginç ve kendine has buldum. Özellikle çizgi film kahramanlarının ortam canlandırmaları beni çocukluğuma götürdü. Çok duygulandım. Kesinlikle Konya için çok farklı bir yatırım olmuş. Konya’da böyle bir pakın olması çok sevindirici. Çok keyif alarak gezdik ve doyamadık. En kısa süre içinde tekrar geleceğiz.” 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER