ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2012 Perşembe 10:20

7 İle sağanak yağış uyarısı

7 İle sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek dikkatli olunması konusunda uyardı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı Ege ile Antalya, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgeler ile Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek, denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kuzey Ege'de bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 -8 kuvvetinde fırtına, gece saatlerinde 7 -9 kuvvetinde kuvvetli fırtına beklendiği belirtilerek, "Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." denildi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (20)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (14)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)

ADANA: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde iç kesimleri yer yer sisli (21)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (19)

VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (11)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (8)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (16)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Balıkesir, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Rüzgar Çanakkale çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri, gece saatlerinden itibaren Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve batı kesimleri çok bulutlu, Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER