ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2013 Salı 11:55

42 yıl sonra Facebook'ta mucize!

42 yıl sonra Facebookta mucize!

Facebook'un zararlarından söz edenler yararlarını da bir düşünsün. 42 yıl sonra bir aile bir araya geldi.


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan 52 yaşındaki Abdulkadir Özdemir, babasının ikinci evliliğinden olan hayatı boyunca hiç görmediği kardeşi 42 yaşındaki Aysel Yıldızbakan'ı, Facebook sayesinde buldu.

İki kardeşin hikayesi, Abdulkadir Özdemir'in babası Ahmet Özdemir'in, 1964'te eşi Semahat ve 3 çocuğunu bırakıp çalışmak için Almanya'ya gitmesiyle başladı. Ahmet Özdemir'in, burada tanışıp dini nikah yaptığı Ümit Yıldızbakan'dan kızı Aysel Yıldızbakan dünyaya geldi.

Ahmet Özdemir, 1976'da dini nikahlı eşi ve kızını da yanına alarak Ereğli'ye yerleşti. Bu sırada 6 yaşında olan Aysel Yıldızbakan, babasının ilk eşinden olan kardeşlerini hiç görmedi. Ahmet Özdemir, cezaevine girince, Ümit Yıldızbakan kızı Aysel'i de yanına alarak Ereğli'den ayrıldı ve izini kaybettirdi.

1986'DA ARAMAYA BAŞLADI

Evli ve 3 çocuk babası Abdulkadir Özdemir, 1986'da babasının ikinci eşinden bir kızkardeşi olduğunu öğrenince aramaya başladı. Özdemir, bir komşusunun Facebook'ta kardeşinin adını yazarak yaptığı aramada karşısına çıkan fotoğraftaki kişinin kardeşi olabileceğini düşündü. Aysel Yıldızbakan'ın sayfasındaki telefon numarasını arayan Abdulkadir Özdemir, karşısındaki kişinin yıllardır aradığı kardeşi olduğunu öğrendi.

3 çocuk sahibi olduğu eşinden 9 yıl önce ayrılan ve İzmir'de oturan Aysel Yıldızbakan, oğlu ile birlikte Ereğli'ye gitti. İki kardeşin evdeki buluşmalarında gözyaşı sel oldu.

'MANTAR GİBİ HİSSEDİYORDUM'

Yıllardır aradığı kızkardeşini bulan Abdulkadir Özdemir, "Mutluluğumu tarif edemem. Bir daha ayrılmayacağız" dedi.
Aysel Yıldızbakan ise "Kendimi mantar gibi hissediyordum. Ama değilmişim. Çok mutluyum. Bundan sonra ağabeyimden asla kopmayacağım" diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER