ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:50

18 umut tacirine gözaltı

18 umut tacirine gözaltı

11 aylık çalışma sonucu düzenlenen operasyonda, 18 organizatör yakalandı.


İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir ve İstanbul’da örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen suç örgütüne operasyon düzenledi.

09 Aralık 2013 tarihinde, yasadışı yollardan Yunanistan’ın Sakız adasına geçmek isteyen Suriye ve Afgan uyruklu 35 göçmen, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanmış ve İzmir’in Çeşme ilçesi Çatalazmak mevkiinde kıyıya yakın bir yerde denize bırakılmıştı. Kıyıya kadar yüzmeyi başaran 32 göçmen, vatandaşların yardımıyla kurtulurken, Afganistan uyruklu 1’i çocuk 2’si kadın olmak üzere 3 göçmen boğularak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlatmıştı. Çalışmalar sonucu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve İstanbul’da örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen suç örgütü mensuplarını takibe aldı. 11 ay süren soruşturma sürecinde çeşitli tarihlerde MİT, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet’in de desteğiyle Çeşme ilçesinde 74, Karaburun ilçesinde 21, Urla ilçesinde 38 ve Manisa Saruhan ilçesinde 24 olmak üzere toplam 157 kaçak göçmen ile 11 organizatör yakalandı.

Suç örgütünün faaliyetlerinin ve yapısının ortaya çıkarılmasının ardından 05 Kasım 2014 tarihinde, İstanbul ve İzmir’de bulunan 7 farklı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda örgüt yöneticileri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER