ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Aralık 2014 Pazartesi 12:48

17 ayda 80 Kilo

17 ayda 80 Kilo

Doğum yaptıktan sonra hızla aldığı kilolarla hayatı gitgide zorlaşan ve 165 kiloya kadar ulaşan 42 yaşındaki Arzu Taşdemir, küçük oğlunun veli toplantısında yaşadıklarından etkilenerek 17 ayda 80 kilo verdi.


Doğum yaptıktan sonra hızla aldığı kilolarla hayatı gitgide zorlaşan ve 165 kiloya kadar ulaşan 42 yaşındaki Arzu Taşdemir, küçük oğlunun veli toplantısında yaşadıklarından etkilenerek 17 ayda 80 kilo verdi.

Verdiği kilolarla birlikte, eski eşyalarını da çöpe atan Taşdemir, artık daha mutlu bir hayat yaşadığını söyledi.

Sakarya’da 13 yıldır santral operatörü olarak görev yapan iki çocuk annesi Arzu Taşdemir, evliliğini 60 kiloyken yaptı. İlk doğumundan sonra hızla kilo alan ve bir daha veremeyen Taşdemir’in hayatı bir anda değişiverdi. Yürümekte zorlandı, kilo yüzünden yaşadıkları psikolojisini bozmaya yetti.

VELİ TOPLANTISINDA YAŞADIKLARI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Taşdemir’i yeniden hayata döndüren ise küçük oğlu Orhan Tan’ın veli toplantısına gittiği sırasında yaşadıkları oldu. O anları duygulanarak anlatan Taşdemir, “Bende bir anne olarak veli toplantılarına girmek istiyor, çocuklarımla ilgilenmek istiyordum. Ancak veli toplantılarına katılamıyordum. Bakışlar beni rahatsız ediyordu ve çocuklarım bunlardan etkileniyordu. Ben bunu hissediyordum” diye konuştu.

HEDEFİ 60 KİLOYA ULAŞMAK

Veli toplantısında yaşadıklarından dolayı çocuklarını mahçup etmek istemeyen Taşdemir, kilolarından kurtulmak için birçok yolu denedi. Bazılarında başarısız olsa da pes etmedi. En son hekim olan ablasının tavsiyesi ile ‘Tüp Mide’ ameliyatı oldu. Yediklerine dikkat etmeye başlayan ve düzenli olarak spor yapmayı ihmal etmeyen Taşdemir, işe yürüyerek gidip gelmeye başladı. 17 ay sonunda 80 kilo vermeyi başaran Taşdemir’in hedefi ise evliliğini yaptığı zamanki 60 kiloya ulaşmak.

“HER SABAH ACABA BUGÜN ÇOCUKLARIMIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK MİYİM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM”

Her geçen gün aldığı kiloları bir daha hiç veremeyeceğini düşündüğünü ifade eden Taşdemir, “Her sabah kalktığım zaman acaba bugün işe gidebilecek miyim, acaba bugün çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayabilecek miyim diyerek miskin miskin oturuyordum. Bir iki adım bile atamıyordum. Şimdi yürümek istiyorum, adım atmak istiyorum, koşmak istiyorum. Bende sağlıklı bir insan gibi yaşamak istiyorum” şeklinde konuştu.

“EMNİYET KEMERLERİ BENİ SARMIYORDU”

Kilolu olduğu zamanlarda yaşadığı bir anısını anlatan Taşdemir, “Bundan iki üç sene önce bir hava alanında uçağa bindiğim zaman hostes emniyet kemerlerinizi bağlayın dediği an maalesef ben emniyet kemerimi bağlayamadım ve hostesten yardım istedim. Bana ek bir emniyet kemeri verdiler. Gevşek bir şekilde olsa da takmış oldum. Hiçbir zaman arabaların ön tarafında da oturamadım çünkü emniyet kemerleri beni sarmıyordu. Şimdi ehliyet almaya karar verdim ve artık kendi emniyet











 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER